Øvrebø-assistent serverte Bayern seieren

I FOKUS IGJEN: Tom Henning Øvrebø og hans dommerteam ble avgjørende i kveldens Champions League-møte mellom Bayern München og Fiorentina. Assistentdommeren misset en soleklar offside da Miroslav Klose avgjorde kampen. Foto: EPA

Stygg tabbe to minutter før slutt avgjorde kampen.

(ABC Nyheter): Bayern München–Fiorentina 2–1.

Stormen fra fjorårets Champions League-semifinale mellom Chelsea og Barcelona har lagt seg for Tom Henning Øvrebø, men i kveldens åttendedelsfinale var den norske dommeren og hans team tungt i fokus igjen.

At Bayern Münchens seiersmål to minutter før slutt ble godkjent, var en horribel tabbe.

Miroslav Klose var soleklart i offside da han satte ballen i mål.

Assistentdommeren var strålende plassert, og hadde fri sikt, men så ikke at Klose var nesten to meter på gal side.

Kontroversiell straffeavgjørelse

Det var ikke det første kontroversielle som skjedde, selv om det foregående ikke hadde klart tabbepreg. Det startet like før pause.

Da Franck Ribery soleklart ble felt av Per Krøldrup, dømte Øvrebø straffe, men sekundet etterpå satte Mario Gómez ballen i mål.

Da var det for sent. Straffen skulle tas. Men heldigvis for Øvrebø var Arjen Robben sikker og dundret inn 1–0.

Rødt kort etter albueslag

Per Krøldrup utlignet bare fem minutter etter pause, og der og da hadde Fiorentina et strålende utgangspunkt.

Men snaut 20 minutter gjorde Massimo Gobbi oppgaven verre, da han plantet albuen i Robben og ble korrekt utvist.

Så falt altså avgjørelsen ved Klose to minutter før slutt. Bayern er i førersetet før returoppgjøret i Firenze om tre uker.