Canada må fortsatt vente

Jennifer Heil kunne blitt den første kanadieren til å vinne gull på hjemmebane, men måtte nøye seg med sølv i kulekjøring. Foto: Scanpix
Jennifer Heil kunne blitt den første kanadieren til å vinne gull på hjemmebane, men måtte nøye seg med sølv i kulekjøring. Foto: Scanpix

Canada må fortsatt vente på sin første OL-tittel på hjemmebane. Hannah Kearney fra USA snøt Jennifer Heil for gullet i kulekjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tittelforsvarer Heil imponerte i lørdagens konkurranse i Cypress og trodde hun hadde brutt gulltørken som rammet Canada både i sommerlekene i Montreal i 1976 (fem sølv, seks bronse) og vinterlekene i Calgary i 1988 (to sølv, tre bronse).

Kearney viste seg imidlertid hakket bedre. Som siste startende leverte hun gnistrende kjøring og dagens beste hopp. Det holdt til sener med nesten ett poengs margin.

– Selvsagt ønsket jeg gullet, men jeg vant sølv, sa Heil. – Jeg føler for Jenn, men jeg ønsket meg også den medaljen, sa Kearney.

For fire år siden var hun regjerende verdensmester og stor OL-favoritt, men mislyktes i kvalifiseringen og ble tilskuer da Heil vant. Heil var nest best også i kvalifiseringen, slått bare av Kearney.

Svarte i finalen leverte en annen amerikaner, Shannon Bahrke, et toppløp til poengsummen 25,43 og la press på Heil. Den store hjemmefavoritten holdt nervene under kontroll som nest siste startende, kjørte like fort som Bahrke og slo henne så vidt både på svinger og hopp.

Dermed gikk hun i ledelse med 25,69 poeng. – Jeg hørte brølet da Jenn fikk poengsummen, så jeg visste jeg måtte satse alt. Jeg gjorde mitt aller beste, sa Kearney. Hun fikk dagens beste tid, hadde de beste svingene og de beste hoppene under vanskelige forhold med regn og vind. Heil og et entusiastisk publikum håpet at gulltørken skulle være over.

Men Kearney ville det annerledes og sørget for at det ble nok en sølv i samlingen til vertsnasjon Canada. Bahrke endte på bronseplass. (©NTB)

Personvernpolicy