Dømt for bruk av nødrakett på Ullevaal

En oslomann er dømt til å betale 10.500 kroner i bot etter at han fyrte opp en nødrakett på Ulevaal stadion i forbindelse med landskampen Norge-Island i 2008. Her fra landskampen Norge-Bosnia i 2007 da bosniske tilskuere gjorde det samme. (Foto. Scanpix).
En oslomann er dømt til å betale 10.500 kroner i bot etter at han fyrte opp en nødrakett på Ulevaal stadion i forbindelse med landskampen Norge-Island i 2008. Her fra landskampen Norge-Bosnia i 2007 da bosniske tilskuere gjorde det samme. (Foto. Scanpix).

Oslomann må betale 10.500 kroner i bot etter landskampen Norge-Island i 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): En oslomann er dømt til å betale 10.500 kroner i bot, subsidiært 21 dager i fengsel, etter å fyrt opp en nødrakett på Ullevaal stadion. Han må også betale 2.000 kroner i sakomkostninger til staten.

Nødraketten ble avfyrt i forbindelse med landskampen mellom Norge og Island i september 2008.

Retten skriver i kjennelsen blant annet følgende om grunnlaget for dommen.

«Retten legger til grunn som bevist utover rimelig tvil at tiltalte avfyrte et nødbluss på tribunen. Dette har tiltale erkjent i retten og overfor politiet på stedet. Retten legger videre til grunn som bevist at handlingen medførte at flere tilskuere opplevde ubehag.»

Retten skriver videre at politiet fikk melding om at flere publikummere opplevde ubehag som en følge av at raketten ble avfyrt.

Ved straffutmålingen tok retten utgangspunkt i at det av allmennpreventive grunner er viktig med strenge reaksjoner mot denne typer handlinger i tribuneanlegg.

Tiltalte skal også ha vært klar over at det han gjorde tidligere har vært straffet med bøter uten at det var nok til å avholde ham fra handlingen.

Personvernpolicy