Nordlie ferdig i Fredrikstad

Tom Nordlie er ferdig som trener i Fredrikstad. Det ble klart etter en pressekonferanse i dag.(Foto: Scanpix)
Tom Nordlie er ferdig som trener i Fredrikstad. Det ble klart etter en pressekonferanse i dag.(Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Sønnen min ville ikke på skolen. Da er det litt greit å si stopp, sier Nordlie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Tom Nordlie
Dette er fotballtreneren Tom Nordlie, som sluttet i Fredrikstad torsdag:

Navn: Tom Nordlie

Alder: 47 (2. mars 1962)

Yrke: Fotballtrener

Klubber som trener: Skedsmo (kvinner), Løvenstad, Strømmen (assistent), Bærum, Lørenskog, Strømmen, Skjetten, Odd Grenland, Vålerenga, Sandefjord, Start, Viking, Lillestrøm, Kongsvinger og Fredrikstad.

Aktuell: Gikk av som trener i 1.-divisjonsklubben Fredrikstad torsdag på grunn av klubbens økonomiske situasjon. (©NTB)

OSLO (ABC Nyheter): Tom Nordlie er løst fra kontrakten med Fredrikstad Fotballklubb. Det ble klart etter en pressekonferanse på Fredrikstad stadion i dag.
Nordlie ble hentet fra Kongsvinger mot slutten av fjorårsesongen, men klarte ikke å redde FFK fra nedrykk til 1. divisjon.

Ville ikke på skolen

Nordlie forklarte at familien har hatt en tøff tid de siste månedene. Det toppet seg i morges ifølge Nordlie selv.

- Det toppet seg da sønnen min ikke ville gå på skolen i dag. Da er det litt greit å si at det er slutt. Én time før han skulle på skolen måtte jeg overtale ham til å gå, sa Nordlie i dag.

Tom Nordlie var tydelig preget under dagens seanse på FFK-stadion. Men han understreket at samtalene med klubben om hans avgang, har foregått i ryddige former.

- Det har vært en rask og ryddig prosess, sa Nordlie om samtalene som til slutt førte til at han - igjen- er ledig på trenermarkedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå ønsker Nordlie alle i østfoldklubben lykke til videre. Han reiser ifølge seg selv ikke fra plankebyen som en bitter mann.

- Jeg vil bare si at Fredrikstad er en fantastisk fotballklubb med stort potensial. Jeg kom bare til rett klubb til feil tid.

- Det føles litt godt også , fordi man har blitt skutt på i to måneder, fortsatte Nordlie.

Kun økonomi

Styreleder Svein Johanessen gav klart uttrykk for at avgangen kun er basert på økonomiske forhold i klubben. Nordlie forsvinner ifølge Johanessen bare for «å lette klubbens økonomi».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg vil presisere at ingen av spillerne er kontaktet med spørsmål rundt Tom Nordlie. Det er ene og alene på bakgrunn av økonomiske at vi sitter her i dag.

Ifølge TV 2 har Nordlie krav på 2,4 millioner i etterlønn dersom han blir sparket. Det er nå uklart hva som blir det endelige utfallet rundt de økonomiske spørsmålene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i høst engasjerte den omstridte treneren advokat John Christian Elden for å bistå ham i den pågående striden mellom ham og klubben.

Det har i lang tid vært et anspent forhold mellom Nordlie og klubben. Da Nordlie tiltrådte uttrykte flere av spillerne misnøye med ansettelsen.

FFK og Nordlie rykket ned fra Eliteserien i år etter at de tapte kvaliken mot«lillebror» Sarpsborg hjemme i Fredrikstad. Tom Nordlie hadde kontrakt med FFK ut sesongen 2011

Nordlie har trent en rekke klubber så langt i sin karrière. I Eliteserien har han hatt ansvaret for Odd Grenland, Vålerenga, Start, Viking, Lillestrøm og nå sist FFK.