På hodet ut etter hekt

Aksel Lund Svindal kjørte ut av slålem i Kitzbühel. (Foto: Scanpix).
Aksel Lund Svindal kjørte ut av slålem i Kitzbühel. (Foto: Scanpix).

Etter å ha snust på seierspallen i både super-G og utfor ble Aksel Lund Svindal felt av en hekt i søndagens slalåmrenn i Kitzbühel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kitzbühel (NTB-Per-Kristian Eriksen): – Jo, det var en helt klassisk hekt. Det skjer ikke så ofte, og jeg kan ikke huske når jeg var utsatt for en slik hekt forrige gang, men det er slikt som kan skje fra tid til annen, sa Svindal til NTB.

Han hadde kjørt omtrent jevngodt med Lars Elton Myhre da han var uheldig noen få porter før mål.

– Jeg så på tiden min da jeg hektet at jeg hadde kjørt bra. Underveis kjentes det heller ikke så verst. Det ville vært en helt grei omgang, hvis jeg bare hadde kommet til mål.

Det ble sjetteplass i fredagens super-G på Svindal. Da var han 23 hundredeler fra en plass på seierspallen. I lørdagens utfor endte han på femteplass, og da var det 29 hundredeler opp til en topp 3-plassering.

Han hadde ikke marginene helt med seg denne helgen, men selv om han hektet fra en god plassering i kombinasjonen, var Svindal godt fornøyd med innsatsen.

– Jeg visste jeg hadde best sjanser i super-G og utfor, så det var det jeg prioriterte denne helgen. Både i gjennomkjøringene og i rennene har det vært mye god skikjøring for min del, så jeg synes absolutt at denne helgen har vært et skritt i riktig retning, mente Aksel Lund Svindal.

Ærlig forsøk

– Jeg tenkte på kombinasjonen og gjorde et ærlig forsøk i slalåmrennet. Det gikk brukbart ganske lenge også, sa han.

Lars Elton Myhre var på 19.-plass etter første omgang. Svindal lå foran Myhre på den siste mellomtiden, men ville nok ikke klart å matche lagkameraten helt mot slutten, så han ville trolig kjørt inn til en plass blant de 22-23 beste uten hekten. Da ville han vært med og kjempet om en plass blant de tre beste i kombinasjonen.

Nå konsentrerer Svindal seg først og fremst om de to storslalåmrennene i slovenske Kranjska Gora fredag og lørdag. Han kommer til å trene storslalåm de nærmeste dagene. Slalåmrennet i Schladming tirsdag kveld går uten ham.

Beaver Creek-nivå

– Jeg klarte sjuende- eller åttendeplass i storslalåmen i Kranjska Gora i fjor, så det er en bakke der jeg har muligheter. Nå kommer jeg til å trene noen dager i Schladming-området, og håpet er at jeg kan nærme meg Beaver Creek-nivået i storslalåm igjen, sa Svindal som ble treer i storslalåm i Beaver Creek i november.

Om Svindal kommer til å kjøre slalåmrennet i Kranjska Gora om en uke er usikkert. Det har han ikke tatt stilling til ennå, men det er liten tvil om at han får stille som makker til Lars Elton Myhre hvis han vil. Med Truls Ove Karlsen på sidelinjen i slalåm på grunn av ryggsmerter, er Svindal den nest beste i disiplinen av de norske løperne.

– Vi reiser direkte til Canada og Calgary etter rennene i Slovenia neste helg. Det er meningen at vi skal trene i Nakiska (OL-anlegget fra 1988) fram til vi setter kursen for Whistler Mountain, fortalte Aksel Lund Svindal til NTB etter at Kitzbühel-helgen var over for hans del. (©NTB)

Personvernpolicy