Bjørgen med skremmeskudd

Marit Bjørgen suveren i Stokke i dag. (Foto: Scanpix).

Marti Bjørgen var totalt overlegen i dagens NM-konkurranse i Stokke. Nå viser trøderjenta prov på at det kan bli moro i Vancouver-OL.

OSLO (ABC Nyheter): Marit Bjørgen feide all tvil til side og vant dagens NM-øvelse i Stokke, 15 km med skibytte.

Rognes-jenta var helt overlegen og vant foran Therese Johaug og Marthe Kristoffersen. Bjørgen var vel 15 sekunder foran Johaug i mål.

Trioen Bjørgen, Johaug og Kristoffersen skilte seg tidlig ut i løpet og var klart foran de andre ved halvveis gått løp. Ved skibyttet fikk imidlertid sistnevnte noen problemer og havnet litt bak de to andre da siste del av løpet skulle starte.

Og mer dramatikk skulle det bli.

For ikke langt ut i siste del falt nemlig gullvinner Bjørgen. Det var hennes egen feil at hun gikk med rumpa først i snøen. Hun kom for tett oppi Johaug og skled inn i henne bakfra.

– Jeg skled inn i Therese, men det gjorde ikke noe. Jeg måtte bare le av meg selv. Det var klønete, rett og slett, sa Bjørgen til NRK etter løpet.

Men Bjørgen brukte ikke lang tid på å få kontakt med Johaug og inn mot slutten var det ingen tvil.

Gullet var Bjørgens tredje på like mange dager under norgesmesterskapet i Stokke. Torsdag vant hun 10 kilometer og fredag var hun best i sprinten.

Bjørgen seiler nå opp som Norges desidert største medaljehåp under OL i Vancouver.