Verdens lengste innkast

Stokes Rory Delap er viden kjent for sine lange innkast. En ung brite banker imidlertid Delap ned i støvlene med et kast på tett under 50 meter. (Foto: Scanpix).
Stokes Rory Delap er viden kjent for sine lange innkast. En ung brite banker imidlertid Delap ned i støvlene med et kast på tett under 50 meter. (Foto: Scanpix).

Engelsk skolelærer kaster lærkula over halve banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 28 år gamle lærereren Danny Brooks innehar trolig verdensrekorden i å kaste en fotball på samme måte som fotballspillere tar innkast.

Brooks, som er tidligere turner, kaster nemlig ballen utrolig 49,78 meter.

En fotballbane skal være mellom 90-120 meter lang noe som betyr at Brooks kaster ballen over halve banens lengde.

Brooks benytter seg av en salto for å få fart på kula og han oppdaget tidlig at han hadde helt spesielle egenskaper.

- Jeg er tidligere turner og fant ut at jeg klarte å ta en salto med en ball i hendene. Jeg tenkte at dersom jeg klarte å finne riktig vinkel og timing, så kunne jeg ta rekorden, sier Brooks i et intervju gjengitt i Sky News.

Se det fantastiske innkastet her

Brooks´innkast er lengre enn kastet som i dag står som den offisielle verdensrekorden i Guinnes rekordbok. I 1998 kastet amerikaneren Michael Lochner ballen 48,17 meter, 1,61 meter kortere enn Brooks.

Tidligere Tranmere-spiller Dave Challinor hadde rekorden før det igjen med et kast på 46,34 meter.

Ifølge Sky News er kastet korrekt utført etter gjeldende regler for innkast i fotball. Begge bena til Brooks er godt plantet i bakken før før ballen forlater hendene.

I dagens fotball er trolig Stokes Rory Delap den spilleren som kaster lengst. Delaps innkast har blitt et fryktet angrepsvåpen for Premier League-klubben.

Personvernpolicy