Koss satt på sidelinjen

Johan Olav Koss skal ikke sekundere Håvard Bøkko under OL i Vancouver - etter Bøkkos eget ønske. (Foto: Scanpix).
Johan Olav Koss skal ikke sekundere Håvard Bøkko under OL i Vancouver - etter Bøkkos eget ønske. (Foto: Scanpix).

Håvard Bøkko vraker Johan Olav Koss som hjelper både før og under OL i Vancouver. Norges største skøytestjerne vil ikke lenger å forholde seg til OL-mesteren fra Lillehammer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Håvard Bøkko har uttrykt sterk misnøye med Johan Olav Koss og ønsker blant annet å ikke bli sekundert av Koss under OL-løpene i Canada.

Det skriver VG i dag.

Og etter det VG erfarer har Bøkko fått gjennomslag for ønsket om å sette Koss på sidelinjen under lekene i Canada.

I tillegg trenger han også fremover kun å forholde seg til landslagets hovedtrener, Jarle Pedersen, under treninger på is.

Bøkko bekrefter dette overfor avisen i dag.

VG får også opplyst av flere kilder at det skal være store gnisninger mellom Håvard Bøkko og Johan Olav Koss. Koss kom inn som assistenttrener på landslaget i kjølvannet av sparkingen av Peter Mueller i november. Bøkko ønsker ikke å kommentere akkurat dette punktet.

Johan Olav Koss er unnvikende på spørsmål om hans forhold til Håvard Bøkko.

- Nei, det er klart at Jarle (Pedersen) jobber nærmest med Håvard. Det var avtalen helt fra begynnelsen av. Men vi deler på det ganske likt, sier Koss til VG

Koss sier han ikke har hørt om noe krav fra Bøkkos side om at han skal slippe å forholde seg til ham.

Les også: Koss skal redde OL

Ervik inn

Tidligere landslagsløper Eskil Ervik skal nå være på vei inn i landslaget - etter Bøkkos ønske. Ervik bekreftet også dette overfor TV 2 Sporten tirsdag kveld.

Bøkko har ønsket at Ervik skal bli med landslaget til treningsleiren i Salt Lake den 26. januar og videre med til OL. Ervik var i går i Vikingskipet i kraft av å være en «mental støttespiller» - en rolle Koss var tiltenkt da han trådte inn i landslaget.

SMS

Etter at Peter Mueller ble sparket som trener for skøytelandslaget har han fungert som personlig trener for søskenparet Bøkko, Håvard og Hege.

Han har hele tiden fulgt landslaget fra tribuneplass og kommunisert med Bøkko mellom løp og treningsøkter. I går lå det tekstmeldinger på Bøkkos telefon etter endt treningsøkt i Vikingskipet.

Personvernpolicy