Meny

Knuste konkurrentene

Ole Einar Bjørndalen traff blink 19 av 20 ganger i søndagens renn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørndalen suveren.

Han nøyde seg med en strafferunde på søndagens 15 kilometer. Skytingen satt godt i tåkehavet, og i mål var Bjørndalen 1.02,9 minutt foran toeren Tim Burke fra USA. Polske Tomasz Sikora tok tredjeplassen, men han var 1.40,6 minutt bak det norske esset.

– Jo, jeg merker det begynner å fungere nå, både i sporet og på standplass, sa Ole Einar Bjørndalen etter løpet. Han sa også at han har enda mer å gå med, så det er klart at ikke bare OL-formen, men også selvtilliten er på rett spor en måned før OL starter i Vancouver.

– Vi er veldig godt fornøyd med det Ole Einar gjorde i dag. Han gikk et veldig solid løp, det hersker det ingen tvil om, sa sportssjef Per Arne Botnan til NTB.

Sterkt

Den norske laginnsatsen var sterk. Ved siden av Bjørndalen var Alexander Os (6.-plass), Lars Berger (9.-plass) og Halvard Hanevold (10.-plass) også inne blant de ti beste. Den eneste som skuffet litt var Emil Hegle Svendsen.

Han endte på 23.-plass etter å ha pådratt seg ni strafferunder. Det var langt under pari, men blir beskrevet som et arbeidsuhell.

– Jeg er veldig fornøyd med laginnsatsen. Fire blant de ti beste er mer enn godkjent, men femtemannen vår var ikke like fornøyd, naturlig nok, sa Botnan.

Han la ikke skjul på at han er imponert over den offensive holdningen Bjørndalen viste under de variable og langt fra perfekte forholdene. Tykk tåke gjorde skytingen til litt av et sjansespill, men Bjørndalen behersket forholdene veldig bra.

– Selv om det var variable forhold, viste Ole Einar offensiv holdning på standplass, sa Botnan.

Selvtillit

– Jeg ser at Bjørndalen begynner å fungere skikkelig rent fysisk nå, og det er klart det var viktig for selvtilliten hans at det klaffet så bra her i Oberhof, mente Botnan, som nå tar med seg landslaget videre til Rupholding der det er nye verdenscupkonkurranser kommende uke.

– Nå er det Rupholding som står på programmet, og deretter kommer de fleste av løperne våre til å ta en tur i høyden som oppladning til OL. Ole Einar reiser på høydesamling etter Rupholding, og det er viktig at han reiser dit med en god følelse, mente Botnan.

Han reiser til Vancouver-OL med seks løpere som er omtrent jevngode, men får bare stille med fire løpere på hver distanse i OL.

– Jeg ser ikke dette som et problem, og jeg er helt sikker på at vi skal bli enige om hvem som går hvilke distanser. Det er behagelig at vi har et så godt og sterkt lag. Guttene jobber godt sammen, legger press på hverandre og utfordrer hverandre, og det gjør at de tar et steg videre hele tiden, sa Per Arne Botnan til NTB.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus