Poirée operert for nakkeskader lørdag

<p><strong>Operert: </strong>Raphael Poiree ble lørdag operert for nakkeskader ved Haukeland sykehus. (Foto: Scanpix)</p><p> </p>
Operert: Raphael Poiree ble lørdag operert for nakkeskader ved Haukeland sykehus. (Foto: Scanpix)  

<pDen tidligere skiskytterkongen har bevegelighet i bein og armer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franskmannen, som er en av de mestvinnende skiskytterne på 2000-tallet, pådro seg alvorlige skader da han veltet med en firehjuling, såkalt ATV, hjemme i Eikelandsosen i Hordaland 28. desember. Han har siden da vært innlagt på Haukeland universitetssjukehus.

Søndag formiddag meldte sykehuset at Poirée ble operert lørdag. Tilstanden hans er fortsatt alvorlig, men stabil.

- Raphaël Poirée ble i går operert for en nakkeskade. Operasjonen betraktes som teknisk vellykket. Legene ved nevrokirurgisk avdeling følger nå nøye hans videre utvikling, skriver sykehuset i en pressemelding.

Det tok så godt som 12 timer fra Poirée la seg på opersjonsbordet, til legene sa seg fornøyde lørdag. Det forteller Poirée-kompis Olivier Gonon til den franske avisen L´Equip e , ifølge NRK.

Tidligere er det meldt at Poirée ble operert en gang like etter ulykken. Det tilbakevises av sykehuset, som opplyser at lørdagens operasjon var den første.

Familien ønsker foreløpig ikke å gi intervjuer om saken. Franskmannen la opp som aktiv skiskytter i 2007. Han er nå inne i det norske trenerteamet, med ansvar for juniorkvinnene. Olivier Gonon, en nær venn av Poirée, opplyste til nyhetsbyrået AFP onsdag at Poirée kan bevege armer og bein.

- Han er tøff, men det har vært en påkjenning, og han er trøtt, la han ti. (NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus