Meny

Steira på pallen

Kristin Størmer Steira endte på tredjeplass i Oberhof i dag. Her fra et renn tidligere i vinter. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Størmer Steira var best av de norske jentene under andre del i årets Tour de Ski. I Oberhof gikk den norske jenta inn til en sterk tredjeplass.

(ABC Nyheter): Kristin Størmer Steira var best av de norske jentene under andre del av årets Tour de Ski. I Oberhof gikk den norske jenta inn til en sterk tredjeplass. Steira avanserte fra en niendeplass og opp til en palleplassering. Neste beste norske jente ble Vibeke Skofterud. Slitu-jenta havnet til slutt på en åttendeplass.

Dagens 10 kilometer klassisk stil ble vunnet av polske Justyna Kowalzcyk foran finske Aino Kaisa Sarinen.

Den polske jenta var 5,7 sekunder foran Steira mens Saarinen kom 2,8 sekunder før den beste norske jenta.

De tre beste rykket fra resten av feltet mot slutten løpet og kom alene inn mot mål. På fjerdeplass kom en annen finske jente, Virpi Kuitunen, men hun hadde hele åtte sekunder opp til Steira.

- Det ble gått fort hele veien, så på slutten måtte jeg bare bite tennene sammen. Det var tungt, sier Steira til VG Nett etter løpet.

Resultatet medfører at Kristin Størmer Steira er med i kampen om sammenlagttrofeet for kvinner. I går leverte hun også en sterk prolog og fulgte i dag altså opp med en god jaktstart.

Vibeke Skofterud gikk også godt. Hun endte til slutt på åttendeplass og ble ikke slått av Kowalczyk med mer enn 34,8 sekunder.

Resten av de norske løperne endte et stykke ned på lista. Marthe Kristoffersen gikk inn til 15.-plass, Therese Johaug ble nummer 18, Celine Brun-Lie endte som nummer 22, Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte som nummer 23 mens Astrid Øyre Slind endte på en 50.-plass.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus