La opp etter mistanke om doping

<p>Østerrikeren Christian Hoffmann rekker ikke OL i Vancouver fordi han er utestengt fra langrennsporten - på mistanke om doping. Nå legger han opp (Foto. Scanpix)..</p>
Østerrikeren Christian Hoffmann rekker ikke OL i Vancouver fordi han er utestengt fra langrennsporten - på mistanke om doping. Nå legger han opp (Foto. Scanpix)..

<pØsterrikeren Christian Hoffmann, tidligere OL-mester i langrenn, ble utestengt på grunn av mistanker om doping. Dermed la 35-åringen opp på direkten sent torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wien (NTB-DPA): Nyhetsbyrået APA skriver at Hoffmann tok beslutningen om å legge opp, da det gikk opp for ham at en anke på utestengelsen han er blitt ilagt, ikke ville kunne bli behandlet i tide til at han kunne rekke OL i Vancouver.

– Slik saken står har jeg ingen mulighet til å kvalifisere meg til OL. Dermed slutter jeg med en gang, for dette ville vært den siste sesongen min uansett, sa han.

Hoffmann har aldri avgitt noen positiv prøve, og han hevder at han er uskyldig og at utestengelsen ikke er riktig.

Den østerrikske langrennsstjernen er blandet inn i en kriminalsak som omhandler bloddoping. Etter undersøkelser, hvor også politiet har vært innblandet, valgte det østerrikske antidopingbyrået i utestenge Hoffmann tidligere torsdag.

Den tidligere OL-mesteren nekter å ha hatt noen befatning med den angjeldende saken, og han svarte altså på utestengelsen med å legge opp, så å si på direkten. (©NTB)