Meny

Superstjerne alvorlig skadd

En av verdens beste snowboardkjørere, amerikanske Kevin Pearce, er alvorlig skadet etter et uhell på trening. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske snowboardkjøreren Kevin Pearce pådro seg en hodeskade i et treningsuhell torsdag.

Han slo hodet i bakken da han falt under halfpipetrening og ble liggende bevisstløs i pipen.

Ifølge New York Yimes ble snowboardstjernen raskt fraktet til sykehuset University of Utah hvor tilstanden blir beskrevet som kritisk.

Pearce er sammen med Shaun White regnet for å være blant USAs største OL-håp når snowboard skal avvikles under lekene i Vancouver i februar måned.

Sykehuset hvor stjernen ble fraktet til skal ha vurdert en operasjon for å lette på trykket ved å få ut væske som hadde samlet seg inne i hodet, ifølge Pearce´egen mor, Pia.

22 år gamle Pearce forberedte seg til neste ukes OL-kvalifisering i Mammoth Mountain da han uhellet var ute.

Pearce trente på en «double cork» da han skadet seg. Trikket regnes for å være veldig vanskelig.
- Han tok litt for hardt i dermed overroterte han på andrerunden, forklarer trener Mike Jankowski ifølge NY Times.

Den amerikanske superstjernen regnes for å være en av verdens beste på snowboard og har blant annet deltatt i Terje Håkonsens «Arctic Challenge» i Oslo. I 2008 gikk han helt til topps i den prestisjefylte konkurransen.

Snowboardkjørerne Terje Håkonsen (t.v.) og Kevin Pearce i forbindelse med snowboardkonkurransen Arctic Challenge i Oslo i 2008. (Foto: Scanpix)Snowboardkjørerne Terje Håkonsen (t.v.) og Kevin Pearce i forbindelse med snowboardkonkurransen Arctic Challenge i Oslo i 2008. (Foto: Scanpix)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus