Superstjerne alvorlig skadd

<p>En av verdens beste snowboardkjørere, amerikanske Kevin Pearce, er alvorlig skadet etter et uhell på trening. (Foto: Scanpix). </p>
En av verdens beste snowboardkjørere, amerikanske Kevin Pearce, er alvorlig skadet etter et uhell på trening. (Foto: Scanpix).

<pDen amerikanske snowboardkjøreren Kevin Pearce pådro seg en hodeskade i et treningsuhell torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han slo hodet i bakken da han falt under halfpipetrening og ble liggende bevisstløs i pipen.

Ifølge New York Yimes ble snowboardstjernen raskt fraktet til sykehuset University of Utah hvor tilstanden blir beskrevet som kritisk.

Pearce er sammen med Shaun White regnet for å være blant USAs største OL-håp når snowboard skal avvikles under lekene i Vancouver i februar måned.

Sykehuset hvor stjernen ble fraktet til skal ha vurdert en operasjon for å lette på trykket ved å få ut væske som hadde samlet seg inne i hodet, ifølge Pearce´egen mor, Pia.

22 år gamle Pearce forberedte seg til neste ukes OL-kvalifisering i Mammoth Mountain da han uhellet var ute.

Pearce trente på en «double cork» da han skadet seg. Trikket regnes for å være veldig vanskelig.
- Han tok litt for hardt i dermed overroterte han på andrerunden, forklarer trener Mike Jankowski ifølge NY Times.

Den amerikanske superstjernen regnes for å være en av verdens beste på snowboard og har blant annet deltatt i Terje Håkonsens «Arctic Challenge» i Oslo. I 2008 gikk han helt til topps i den prestisjefylte konkurransen.

Snowboardkjørerne Terje Håkonsen (t.v.) og Kevin Pearce i forbindelse med snowboardkonkurransen Arctic Challenge i Oslo i 2008. (Foto: Scanpix)Snowboardkjørerne Terje Håkonsen (t.v.) og Kevin Pearce i forbindelse med snowboardkonkurransen Arctic Challenge i Oslo i 2008. (Foto: Scanpix)

Personvernpolicy