Helsvart norsk dag

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pØsterrikeren Andreas Kofler åpnet hoppuken med en soleklar seier i Oberstdorf, mens Johan Remen Evensen ble et enslig norsk lyspunkt på tiendeplass.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Molde-hopperen endte på delt tiendeplass i det første rennet i den tysk-østerrikske hoppuken. Men han er mer eller mindre avskrevet i sammenlagtstriden.

Etter to hopp på 120 meter endte Evensen på 227,5 poeng. Kofler slo til med 134 meter i finalen, og vant med 265,2 poeng. Ned til finske Janne Ahonen, som overrasket med pallplass, skiller 11,9 poeng i sammendraget.

– Johan fikk til et bra førstehopp, men i finalen var det for dårlig. Men det var vanskelige forhold for skihopping i dag, med regn og ustabil vind, sa landslagstrener Mika Kojonkoski.

– Vi kommer tilbake, la finnen til.

Thomas Morgenstern ble treer, tre poeng bak Ahonen, mens fjorårsvinner Wolfgang Loitzl endte på fjerdeplass. Favoritt Simon Amman ble femtemann.

For de norske ble det en skuffende dag. Roar Ljøkelsøy endte som nummer 19 med 201,6 poeng, mens Anders Jacobsens 190,3 poeng holdt til 24.-plass.

Vårt antatt sterkeste kort, Bjørn Einar Romøren, treer i verdenscupen, kvalifiserte seg ikke til finalen. Det gjorde heller ikke Tom Hilde eller Kenneth Gangnes. (©NTB)