Syk Svindal langt bak

<p><strong>SYK:</strong> Aksel Lund Svindal hadde en tung tirsdag i Bormio. Han havnet langt bak vinneren i utforen. Dette bildet er fra Alta Badia før jul. (Foto: Scanpix/Reuters)</p><p> </p>
SYK: Aksel Lund Svindal hadde en tung tirsdag i Bormio. Han havnet langt bak vinneren i utforen. Dette bildet er fra Alta Badia før jul. (Foto: Scanpix/Reuters)  

<pEn utslitt Aksel Lund Svindal skal lade opp flate batterier i Norge. Han kom seg ned Bormio-utforen tirsdag, men hadde nok passet bedre under dynene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bormio (NTB): Nordmannen ble tydelig sliten. En kraftig forkjølelse ga ham en elendig oppladning og 20.-plass. Nå venter trolig noen dager i senga.

Drar hjem

– Jeg følte meg ikke bra og manglet egentlig det meste, både balanse, kraft og timing. I tillegg slet jeg veldig med propper i ørene. Nei, dette var ikke bra.

– Det er en klassisk forkjølelse. Nå reiser jeg sannsynligvis hjem til Norge noen dager. Jeg må bli frisk, sa en hostende Lund Svindal til NTB rett etter målgang.

Trolig kjørte han rennet med feber. – Det vet jeg ikke. Jeg sjekket aldri, men jeg følte meg ganske varm.

– Alt er litt usikkert for meg nå etter denne sykdommen. Men fram til nyttårsaften regner jeg med å være hjemme. Så kan det bli noen dager med trening i Italia på nyåret. Vi får se.

Hektisk

Lund Svindal ble syk etter en meget hektisk tur til Italia. Flyforsinkelser og henting av skiutstyr ga ham lange dager.

Han kjørte ikke treningen mandag. Tirsdag våknet han uggen.

– Det var absolutt ikke sikkert at jeg kom til å kjøre. Men jeg hadde reist langt og brukt mye tid på dette, derfor ble det slik, sier alpinesset.

I Norge venter sprengkulde på Lund Svindal. Det tyder på at han får noen dager innendørs før han starter spissingen av OL-formen.

Slovenias Andrej Jerman vant tirsdagens renn overlegent. Det skilte 44/100 ned til andremann Mario Scheiber (Østerrike). Men Scheiber ble disket på grunn av utstyr som ikke holdt seg innenfor regelverket.

Dermed endte Didier Defago (Sveits) og Michael Walchhofer (Østerrike) nærmest.

Det var Jermans andre triumf i verdenscupen. Forrige seier kom i Garmisch-Partenkirchen i 2007.

Lund Svindal kom inn 2,34 sekunder bak Jerman. (©NTB)

Personvernpolicy