Mueller fulgte Bøkko

<p><strong>TILSTEDE: </strong>Peter Mueller og Håvard Bøkko i Vikingskipet tirsdag. (Foto: Erlend Aas, Scanpix) </p>
TILSTEDE: Peter Mueller og Håvard Bøkko i Vikingskipet tirsdag. (Foto: Erlend Aas, Scanpix)

<pPeter Mueller gav Håvard Bøkko tilbakemeldinger under tirsdagens treningsøkt i Vikingskipet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamar (NTB-Magnus Aabech): Mueller fikk sparken som landslagstrener i slutten av november for brudd på Norges Skøyteforbunds verdier. Treneren ble anklaget for å ha trakassert Maren Haugli under samlingen i forkant av verdenscupåpningen i Berlin.

Siden er han blitt hentet inn som personlig trener for Bøkko. Mueller skal hjelpe Bøkko-søsknene utenfor landslagssamlinger og mesterskap.

– Jeg er fornøyd med situasjonen. Som jeg har sagt 100 ganger før, så vil jeg gjøre alt jeg kan for å hjelpe Håvard og Hege. Jeg er her for dem, sa Mueller til NTB.

– Det er så godt som det kan bli for alle sammen. Han skal bare sitte her og observere, sa Bøkko om samarbeidet.

Tilrop

På tirsdagens treningsøkt fulgte Mueller med fra tribunen og ropte korte tilbakemeldinger da Bøkko passerte i svingene. Den nyansatte landslagstreneren Jarle Pedersen, som overtok etter Mueller, er klar på at det er han og assistent Johann Olav Koss som har ansvaret under trening med landslaget.

– Den løsningen vi er kommet fram til, er at det er Johann og jeg som skal lede treningene, mens private trenere, inkludert Mueller, ikke skal være delaktige, sier Pedersen til NTB.

– Jeg registrerte ikke at han ropte, sa den ferske landslagstreneren.

Håvard Bøkko mener tilbakemeldingene fra Mueller ikke kan sees på som at han blander seg inn i landslagets treningsøkt.

– Det var bare korte meldinger, som for eksempel «sit down». Han kunne ha hvisket det i øret på faren min og fått ham til å si det også. Det burde ikke være noe problem. Ingen plages av det, sa Bøkko.

Beste løsning

Norges største skøytehåp mener amerikaneren er den beste treneren til å hjelpe ham til suksess ute på OL-isen i Vancouver. Derfor jobbet Bøkko-leiren for å få bruke Mueller som personlig trener.

– Jeg føler meg tryggere med ham. Han har vært treneren min i seks år og kan se hva jeg gjør feil, sa Bøkko til NTB.

Mueller mener det kun er snakk om små detaljer før Bøkko er tilbake i godt, gammelt slag.

– Ja, jeg synes det. Han har fått gjort god grunntrening i det siste, men må trene litt mer på is. Det er ikke så mange dagene igjen til OL, og hver dag er kritisk. Men hvis noen kan gjøre det, så er det han, sa Mueller. (©NTB)

Personvernpolicy