Revansjerte poengtapet i midtuka

<p><strong>Trygg seier:</strong> Målscorer Eduardo (#2 t.h.) kunne juble for en komfortabel hjemmeseier. (Foto: Scanpix)</p><p> </p>
Trygg seier: Målscorer Eduardo (#2 t.h.) kunne juble for en komfortabel hjemmeseier. (Foto: Scanpix)  

<pHjemmelaget var ute etter revansje for poengtapet mot Burnley i midtuka. I dag fikk Hull unngjelde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Arsenal - Hull 3-0

Begge lagene skapte lite de første 40 minuttene, men etter 42 minutter smalt det. Arsenal fikk et frispark på 20 meter og Hull-spillerne protesterte og gikk i veien for ballen. Mens dommer Steve Bennet dyttet vekk Hull-spillerne, plukket Stephen Hunt opp ballen og Arsenals Samir Nasri stemplet Richard Garcia på foten. Kaoset var dermed i full gang. Hunt dyttet vekk Nasri, og Mikael Silvestre prøvde å skille kamphanene. Til slutt var nesten samtlige spillere involvert og tumultene endte til slutt med gult kort til Nasri og Hunt. TV-bildene viser derimot at Arsenals unggutt kanskje skulle vært utvist for usportslig opptreden.

Minutter senere fikk Arsenal et nytt frispark fra samme vinkel, men litt lenger fra mål. Denilson sendte vekk Nasri og tok ansvar selv. Brasilianeren sendte ballen i en pen bue og i keepers høyre hjørne. Den flott frisparkscoringen satte punktum for en omgang som livnet til først mot slutten. På vei inn i garderoben fortsatte diskusjonene og Hunt var igjen etter Nasri, og førstnevnte gjorde seg ikke mer populær hos hjemmefansen.

To minutter etter pause viste Eduardo glimrende teknikk. Arshavin sendte ballen inn til 16-metersstreken hvor kroaten Eduardo viste sine brasilianske gener. På lekkert vis dro han med seg ballen og lurte hele Hull-forsvaret. Spissen kom alene med keeper, men avslutningen sto ikke i stil med den nydelige finten og ballen endte utenfor.

Arsenal fortsatte trykket, men også gjestene ville være med på leken. Belønningen så ut til å komme etter ti minutters spill. Hulls Craig Fagan ble tildelt et straffespark, uten at TV-bildene kunne vise helt klart hvorfor. Geovanni troppet opp ved krittmerket, men det arrogante forsøket ble enkelt for Manuel Almunia å redde. Keeperen gikk riktignok ut fra streken før skuddet ble tatt, og straffen skulle etter reglene vært tatt på nytt. Dommeren gjorde derimot som det oftest gjøres, altså ingenting.

Eduardos bom tidligere i omgangen rettet han opp etter en times spill. Arsenal kombinerte fint på venstrekanten og Abou Diaby fant Eduardo foran mål og kroaten hadde ingen problemer med å dytte ballen i det tomme buret. Etter scoringen var hjemmelaget aldri truet.

Ti minutter før slutt fant Andrey Arshavin Diaby med en stikker gjennom Hull-forsvaret. Diaby tråklet seg forbi et par mann og satte ballen kontant i nettet bak Boaz Myhill. Theo Walcott kom på banen det siste kvarteret, og minutter før slutt kunne unggutten ha lagt på til 4-0. Han kom alene med Myhill på 15 meter og lobbet ballen over den utrusende keeperen, men den snek seg hårfint på utsiden av stolpen i stedet.

På overtid kom Hull til et par avslutninger, men ballen gikk enten utenfor eller over, og de 60.006 frammøtte fikk se Arsenal ta en komfortabel seier.

Personvernpolicy