Milan slapp med skrekken

Alessandro Nesta og Milan slet mot Zürich, men slapp med skrekken. (Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann)

<pMilan-stjernene trengte bare å slå Zürich for å gå videre i mesterligaen, men det endte 1-1. Den italienske klubben fikk imidlertid hjelp av Real Madrid.</p

Mesterligaen fotball menn, gruppespillet, 6. og siste runde tirsdag:
Gruppe A:
Juventus (Italia) – Bayern München (Tyskland) 1-4, Maccabi Haifa (Israel) – Bordeaux (Frankrike) 0-1.
Gruppe B:
Besiktas (Tyrkia) – CSKA Moskva (Russland) 1-2, Wolfsburg (Tyskland) – Manchester U. (England) 1-3.
Gruppe C:
Marseille (Frankrike) – Real Madrid (Spania) 1-3, Zürich (Sveits) – Milan (Italia) 1-1.
Gruppe D:
Atlético Madrid (Spania) – Porto (Portugal) 0-3, Chelsea (England) – Apoel Nikosia (Kypros) 2-2.
(©NTB)

For mens Milan slet seg gjennom oppgjøret i Sveits, vendte Real til seier borte mot Marseille. Den franske klubben var poenget foran Milan før tirsdagens kamper, men det ble med drømmen.

– Vi hadde muligheten til å utligne på straffe på stillingen 1-2, men klarte ikke det. Derfor fikk vi som fortjent, men det er klart vi er skuffet, sa Marseille-trener Didier Deschamps etter nederlaget for Real Madrid.

Med bedre målforskjell sikret nemlig Milan seg annenplassen i gruppen. Real vant, mens det ble to klubber på åtte poeng som kjempet om den siste plassen.

Den så ut til å gå til Marseille. Milan kom nemlig svært dårlig i gang borte mot Zürich, og etter 29 minutter tok vertene ledelsen. Milan Gajic hamret et frispark i mål.

Det tok tid før Milan-stjernene kom seg etter kalddusjen. Først etter 65 minutter ble det balanse i regnskapet. Da fikk Milan et straffespark som Ronaldinho satte i mål. Samtidig ble Zürich redusert til ti mann.

I Marseille fikk publikummerne valuta for pengene alt fra start. Cristiano Ronaldo ga gjestene fra Spania ledelsen etter fem minutter, men bare sju minutter senere utlignet Lucho Gonzalez med høyrefoten.

Etter en times spill tok imidlertid Real ledelsen igjen, da Raul Albiol fikk avslutte i mål fra midt i feltet.

Den ledelsen mistet den spanske storklubben ikke, til tross for at Gonzalez fikk prøve seg med et straffespark 20 minutter før full tid. Han skjøt ballen i tverrliggeren.

– Det var en tøff kamp, men vi visste hva vi hadde i vente. Derfor klarte vi å spille solid og kontrollere denne kampen, sa Real-trener Manuel Pellegrini.

Ti minutter før full tid økte Ronaldo til 3-1 etter en rask kontring.