Svindal på pallen i jevnt renn

Svindal på pallen i jevnt renn
Svindal på pallen i jevnt renn

<pAksel Lund Svindal kjørte inn til sesongbeste og tredjeplass i lørdagens utforrenn i Beaver Creek.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 4/100 sekund skilte Svindal fra vinneren, sveitsiske Carlo Janka, mens Didier Cuche havnet midt imellom de to og sørget for sveitsisk dobbeltseier.

– Jeg hadde veldig gode ski, og det gikk bra unna på glistrekkene på toppen, men jeg gjorde en liten feil mot slutten som nok kostet meg noen tideler. Feilen var ikke stor, men det var nok til å havne fire hundredeler bak, sa Svindal til NTB.

Nero-alpinisten hadde en liten ledelse på Janka ved alle mellomtidene, men havnet hårfint etter ved målpassering.

– Dessverre hadde jeg ikke marginene med meg denne gangen, men det har jeg hatt flere ganger før. Det var en veldig teknisk løype der små feil kan gjøre forskjellen. Den lille feilen kostet meg nok seieren i dag, men jeg er fornøyd likevel, la han til.

– Feilen ikke avgjørende

Landslagstrener Marius Arnesen var ikke helt enig med Svindals analyse av rennet.

– Man kan ikke si at Aksel mistet seieren kun på grunn av feilen mot slutten. Didier Cuche gjorde også en stor feil på toppen, og alle gjør én eller flere feil i løpet av et utforrenn. Jeg vil heller si at han vant tredjeplassen enn å påstå at han mistet seieren mot slutten, sa Arnesen til NTB.

Svindal har gjort sakene sine bra de gangene han har returnert til bakken der han skadet seg stygt for to sesonger siden. I fjor vant han utforrennet i Beaver Creek, og nå var han tilbake på seierspallen etter skadeproblemene i høst.

Poeng til Jansrud

Kjetil Jansrud var Norges andre deltaker i rennet og kjørte inn til en respektabel 23.-plass med startnummer 56. Med det tok han sine første verdenscuppoeng i utfor for sesongen.

– Jeg gjorde et helt greit løp, men ikke noe mer enn det. Personlig mener jeg at jeg gjorde en del feil og synes jeg kjørte temmelig dårlig. Men det var de første verdenscuppoengene mine i utfor i år, og det er det godt å ha med seg foran søndagens storslalåmrenn, sa Jansrud til NTB.

Personvernpolicy