Fikk advarsel av FIS

GULT KORT: Odd-Bjørn Hjelmeset har fått en skriftlig advarsel av det internasjonale skiforbundet FIS. (Foto: Scanpix).
GULT KORT: Odd-Bjørn Hjelmeset har fått en skriftlig advarsel av det internasjonale skiforbundet FIS. (Foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pLangrennsløperen Odd-Bjørn Hjelmeset har fått en skriftlig advarsel av Det internasjonale skiforbundet etter at han kom i klammeri med en smører i Kuusamo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): I etterkant av 15-kilometeren gikk Hjelmeset til angrep på den italienske smøreren, som jobber for det sveitsiske landslaget. Den norske langrennsløperen smalt smøreren inn i en bil, melder NRK.

I forkant av hendelsen hadde smøreren løpt ut i sporet og krasjet i Hjelmeset under løpet. Nordmannen mener han tapte en pallplass på grunn av hendelsen.

Smøreren har fått en pengebot av FIS, mens Hjelmeset har fått en skriftlig advarsel av Det internasjonale skiforbundet, opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

– Det er ingen tvil om hvem som har hovedfeilen i denne situasjonen. Vi mener at slik oppførsel også burde ført til tap av akkreditering, sier sportssjef Åge Skinstad.

Skinstad sier straffen til Hjelmeset best kan sammelignes med et gult kort i fotball.

Norges Skiforbund har ikke gitt Hjelmeset noen advarsel

– Jeg angrer på det jeg gjorde. Jeg har beklaget til Fredrik Aukland (sveitsisk landslagssjef) og han har beklaget til meg, sier Hjelmeset til NRK. (©NTB)