Zlatan frelste Barcelona

KOM INN OG AVGJORDE: Zlatan Ibrahimovic ble byttet inn etter 50 minutter. Fem minutter senere avgjorde han sin første El Clásico. Foto: AFP

<pSenket Real Madrid – etter fem minutter på banen. – Du kan ikke få en bedre debut i «El Clásico», sier Barcelona-kaptein Carles Puyol.</p

KAMPFAKTA

Barcelona–Real Madrid 1–0.

Camp Nou

Mål: 1–0 Ibrahimovic (56)

Gult kort: Busquets (Barcelona); Arbeloa, Albiol, Diarra, Pepe, Marcelo (Real Madrid)

Rødt kort: Busquets (62); Diarra (90)

Barcelona: Victor Valdés – Dani Alves, Carles Puyol, Gerard Piqué, Éric Abidal – Xavi, Sergio Busquets, Seydou Keita (Yaya Touré 66) – Leo Messi, Thierry Henry (Zlatan Ibrahimovic 51), Andrés Iniesta

Real Madrid: Iker Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Raúl Albiol, Álvaro Arbeloa (74) – Lassana Diarra, Xabi Alonso – Gonzalo Higuáin, Kaká, Marcelo – Cristiano Ronaldo (Karim Benzema 66)

(ABC Nyheter): Barcelona–Real Madrid 1–0.

Få kamper i fotballhistorien har vært mer stjernespekket, få kamper har vært mer oppsnakket før start.

El Clásico ble ikke mindre attraktiv av at Messi og Ronaldo ble spilleklare etter skadeproblemer.

Zlatan Ibrahimovic åpnet imidlertid på benken. Men det hindret ikke svensken fra å skrive seg inn i historien til verdens største seriekamp.

For da Barcelona slet mot et godt Real Madrid-lag, kløv han inn og brukte fem minutter på å score.

Med en utsøkt volley senket han Real i sin første El Clásico – og sikret katalanerne en prestisjetung seier.

Dessuten en seier som kan vise seg å være helt avgjørende i gullkampen.

Real farligst i 50 minutter

– Ibrahimovic er en av de beste spillerne i verden, og selv om han ikke var 100 prosent (i matchform) så ble hans mål avgjørende. Du kan ikke få en bedre debut i «El Clásico» enn han fikk, sa Barca-kaptein Carles Puyol ifølge NTB.

Det var verre for Real Madrid.

Lenge hadde de god kontroll defensivt. Lenge var de farligst.

Barcelona maktet ikke å trenge igjennom Reals forsvarsverk en eneste gang før pause. Selv skapte gjestene kampens tre første store muligheter.

Kaká regisserte den største, han brøt igjennom og leverte Cristiano Ronaldo alene med Valdés, men Barça-keeperen reddet.

De to andre? Stanset av en av banens giganter, Carles Puyol, og hans hockeyblokkeringer.

Zlatans vakre volley

Da Pep Guardiola satte inn Zlatan, hadde ikke Barcelona skapt noe som helst. Fem minutter senere var de i ledelsen.

Ibrahimovic lurte seg fri på bakre stolpe (kanskje i offsideposisjon), fikk et langt innlegg fra Dani Alves, og klasket ballen i mål på volley.

– Jeg er veldig lykkelig. Men målet var Danis fortjeneste. Han slo et strålende innlegg, sier Zlatan ifølge AS.

Det var hans åttende fulltreffer i ligaen. Bare Valencias David Villa, som står med ti, har scoret flere.

Busquets og Diarra utvist

Etter målet falt bitene på plass for Barcelona.

For selv om Sergio Busquets ble utvist etter 62 minutter med sitt annet gule kort, for viljehands, var det vertene som var nærmest flere scoringer.

Gerard Piqué headet utenfor fra kort hold, og mot slutten misset Messi alene med Iker Casillas, men betydningen var minimal.

I siste spilleminutt fullbyrdet Lassana Diarra nedturen for Real ved å bli utvist etter to gule kort. Da hadde Barcelona mer eller mindre seieren i boks.

Med triumfen overtok katalanerne tabelltoppen i La Liga. De leder med to poeng på kveldens motstander.

På statistikken over det mestvinnende laget i El Clásico er imidlertid Real Madrid fortsatt i ledelsen. Nå står det 68-61 i antall seire.