Vurderer å gi seg på landslaget

<p><strong>VILJEHANDS: </strong>Denne handsen har fått franske Thierry Henry til nok en gang å vurdere sin fremtid med landslaget. (Foto: AFP PHOTO GRAB / TF1) </p>
VILJEHANDS: Denne handsen har fått franske Thierry Henry til nok en gang å vurdere sin fremtid med landslaget. (Foto: AFP PHOTO GRAB / TF1)

<pBråket rundt Thierry Henrys hands mot Irland har fått franskmannen til å vurdere framtiden sin på landslaget.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris (NTB-Reuters): Henrys viljehands bidro til at Frankrike gikk til VM-sluttspillet i Sør-Afrika neste år på bekostning av Irland. Reaksjonene har vært mange, og Henry har fått hard kritikk.

Barcelona-spissen bekrefter over avisen L’Equipe at han har vurdert å slutte på landslaget på grunn av oppstyret.

– Det gikk altfor langt fredag. Jeg var veldig opprørt, sier Henry.

– Det er ikke første gang jeg har tenkt på å slutte. Etter VM i 2006 tenkte jeg på det, men da var det for tidlig. Etter EM i 2008 også, men det var ikke det rette tidspunktet. Det var en generasjon som trengte meg. Til tross for alt som har skjedd nå, og at jeg føler meg skuffet, vil jeg ikke skuffe landet mitt, forteller han.

32-åringen uttalte sist uke at en omkamp mellom Frankrike og Irland ville ha vært det mest rettferdige. Henry forteller at han angrer på at han feiret etter scoringen.

– Jeg burde ikke ha gjort det, men for å være ærlig var det ikke noe jeg kunne kontrollere. Vi hadde vært igjennom så mye, sier han.

Henry er skuffet over det han mener er manglende støtte fra Frankrikes fotballforbund etter bråket.

– Dagen etter kampen, og den neste dagen, følte jeg meg alene, veldig alene. Det var først etter at jeg kom med en uttalelse at folk fra det franske forbundet tok kontakt, sier Henry til L’Equipe. (©NTB)

Personvernpolicy