Portugal greit til VM

JUBEL: Portugal kunne juble for VM-plass etter at de vant fullt fortjen borte mot Bosnia-Hercegovina onsdag kveld. Foto: Scanpix.

<pPortugal uten skadde Cristiano Ronaldo gjorde jobben mot Bosnia-Hercegovina. Raul Meireles ble matchvinner og dermed er Portugal klare for VM. </p

BOSNIA-HERCEGOVINA-PORTUGAL 0-1:

(ABC Nyheter) Portugal var heldige som unngikk baklengsmål da de vant 1-0 hjemme mot Bosnia-Hercegovina lørdag kveld. Bortelaget skapte da flere gode muligheter og truet laget til Carlos Queiroz. Men på bortebane onsdag virket Portugal langt mer komfortabel.

Raul Meireles scoret kampens eneste mål og det var aldri spesiell tvil om hvor VM-billetten kom til å havne ettersom kampen utviklet seg.

Dårlig gressmatte

På den dårlige gressmatten forløp starten på returmøtet uten store problemer for forhåndsfavoritten. Portugal gjorde sine saker godt taktisk, og det skjedde lite den første halve timen.

Hjemmelaget kom ut med entusiasme og høyt volum fra tribunene, men en heading fra Edin Dzeko og et skudd fra Vedad Ibisevic var ikke særlig truende for keeper Eduardo.

Portugal var på sin side småfarlige da Nani kom seg fri og la inn mot Tiago etter 25 minutter. Det bosniske forsvaret fikk imidlertid klarert. Mer skummelt ble det da Raul Meireles ble spilt fri på 15 meter, men keeper Kenan Hasagic reddet med en flott beinparade.

Lagene gikk til pause med 0-0 og Portugal så komfortable ut. Det var få sjanser i kampen, men høy nerve.

Scoring og rødt kort

Tre minutter ut i den andre omgangen var det klart for kampens andre store sjanse. Igjen var det Portugal som kom framover og Nani fikk ballen på syv meter. Skrått på mål skjøt han, men igjen reddet keeper Hasagic godt med beina.

Etter 55 minutter kom scoringen for Portugal. Forsvarsrekken til hjemmelaget slo sprekker og Leidson spilte Raul Meireles helt fri på 12 meter. Han stoppet ballen, siktet og plasserte den helt nede i keepers høyre hjørne. Dermed ble oppgaven betraktelig vanskeligere for Bosnia-Herzegovina som nå trengte tre mål for å nå VM.

Bosnierne hadde lite å stille opp med, og spesielt Nani plaget hjemmelaget med sine offensive ferdigheter. Et snaut kvarter før full tid fikk også Sejad Salohovic sitt andre gule kort for kvelden og tok en tidlig dusj.

De siste minuttene var det Portugal som kom nærmest scoring, men seieren var uansett sikret. I seierspotten lå altså en VM-billett for skadde Cristiano Ronaldo og co.