Russland sensasjonelt utslått

SJOKKET: Slovenia slo ut Russland og tok VM-billetten. Foto: Scanpix.
SJOKKET: Slovenia slo ut Russland og tok VM-billetten. Foto: Scanpix.

<pSlovenia slo mektige Russland på hjemmebane og gikk til VM på bortemålsregelen. Dermed går VM uten laget til Guus Hiddink som også avsluttet kampen med ni mann. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SLOVENIA-RUSSLAND 1-0:

(ABC Nyheter) Slovenia fikk en meget viktig redusering på bortebane mot Russland lørdag. Det så stygt ut da hjemmelaget ledet 2-0, men få minutter før full tid reduserte Nejc Pecnik til 2-1.

Det målet skulle vise seg å bli avgjørende når slovenerne fulgte opp med 1-0 seier på hjemmebane onsdag kveld. Dermed er sensasjonen et faktum.

Nervøse russere

1-0 var alt Slovenia trengte for å komme seg til VM. Og det var tydelig at Russland slet med nervene. Etter 11 minutter var Sergei Ignashevich meget heldig som ikke scoret selvmål. Han sendte et innlegg i egen stolpe.

Kampen var jevn utover i omgangen og det var få store sjanser. Russland så komfortable ut med ballen og roet ned tempoet etter den famlende starten.

Men i det omgangen gikk inn på overtiden scoret Slovenia. Valter Birsa la inn fra høyre og Zlatko Dedic klarte å sette ballen i nettet. Dermed gikk Slovenia til pause i Maribor med VM-billetten svevende i det fjerne.

Guus Hiddink kan umulig ha vært særlig fornøyd med stjerner som Andrei Arshavin, Roman Pavlyuchenko, Yury Zhirkov og tomålsscoreren fra lørdagens kamp, Dinyar Bilyaletdinov, som ikke var særlig mye involvert i de første 45 minuttene.

Bedre etter utvisning

20 minutter ut i andre omgang ble situasjonen drastisk forverret da innbytter Alexander Kerzhakov sparket etter Samir Handanovic og fikk rødt kort. Russland trengte altså mål med ti mann på bortebane.

Ironisk nok kom deres beste periode i kampen etter at utvisningen var et faktum. De hadde ballen nærmest konstant og lette etter løsninger. Innbytter Pavel Pogrebnyak headet godt mot mål, men Samir Handanovic var raskt nede og reddet etter 78 minutter. Russerne nærmet seg det ene målet de trengte for å nå VM.

Men Slovenia gjorde en god defensiv kamp og frustrasjonen bredte seg kraftig hos russerne. To minutter på overtid fikk Yuri Zhirkov også sitt andre gule kort for dagen da han dyttet til en slovensk innbytter.

Kampen ebbet ut uten den viktige russiske scoringen og dermed kan Slovenia pakke kofferten til neste års VM. Et sensasjonelt resultat, men fullt fortjent etter en kamp hvor Russland var langt under pari.

Personvernpolicy