Meny

Hellas klar for VM

AVGJORDE: Dimitrios Salpingidis (t.v.) sendte Hellas til VM med sin scoring mot Ukraina på bortebane. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas scoret ett mål i første omgang og forsvarte inn VM-plassen borte mot Ukraina.

UKRAINA-HELLAS 0-1:

(ABC Nyheter) Otto Rehhagels jobb var under press før kveldens avgjørende VM-kvalifiseringskamp mot Ukraina. Treneren som førte grekerne til EM-gull i 2004 har ikke hatt all verden å juble for siden den gang, og mente mange at jobben kunne ryke om Hellas ikke kom til VM.

Men etter en svak hjemmekamp som endte 0-0 tok Hellas tak og ordnet en sterk seier borte mot Ukraina onsdag kveld. Dimitrios Salpingidis ble den store helten med sin scoring etter en drøy halvtime.

Artig innledning

Kveldens første mulighet sto Andrei Shevchenko for da han mottok ballen i god posisjon etter ni minutter, men avslutningen sto ikke i stil og fløy høyt over. To minutter senere var det Hellas som angrep. Bortelaget slo et frispark inn i feltet. Der ventet en umarkert Georgios Samaras, men avslutningen havnet på nettaket.

Et entusiastisk hjemmepublikum fulgte kampen fra tribunene og med 18 minutter unnagjort kunne Ukraina fort tatt ledelsen. Konstantions Katsouranis felte Khackeridi Yeugen på hjørnet av 16-meteren. Oleksandr Aliyev skjøt, men Alexandros Tzorvas reddet mesterlig.

Lørdagens første kamp var kjedelig og det var langt mellom sjansene, men kveldens returkamp var langt mer livlig. Like etter Aliyevs store mulighet stormet grekerne framover. Et innlegg fant Dimitrios Salpingidis i boksen, men selv med god tid traff ikke skuddet mellom stengene.

Hellas i ledelsen

Da halvtimen var spilt hadde Salpingidis fått finstilt siktet. En herlig pasning fra Samaras havnet hos Salpingidis som lurte offside-fellen og scoret forbi keeper Pyatov. Dermed var Rehhagels menn i føringen og Ukraina trengte to mål for å komme til Sør-Afrika.

Ukraina stormet i angrep og to minutter før pause var det utrolig at det ikke sto 1-1. Flere av hjemmelagets spillere sto klare til å putte ballen i nettet fra et innlegg, men kom i veien for hverandre og ballen gikk ut over kortlinjen.

Etter hvilen kom Ukraina naturlig nok ut med angrep fra alle kanter, men enten var keeper Tzorvas på plass, eller så gikk avslutningene utenfor fra hjemmelaget. Spillet foregikk stort sett på grekernes banehalvdel, men de hvitkledte forsvarte seg godt. Akkurat som de gjorde det under EM i 2004.

Tiden gikk og de ukrainske spillerne ble stadig mer frustrerte over at de ikke kom gjennom forsvarsmuren til Hellas. Kroppsspråket viste klart at troen på å score to mål forsvant ettersom minuttene gikk.

På overtid testet Yevgen Seleznov skuddfoten igjen, men på ny var keeper Tzorvas på plass.

Det siste minutter forløp uten at hjemmelaget produserte stort mer, og dermed kunne Otto Rehhagel og resten av Hellas juble hemningsløst for en plass i kommende sommers store fotballeventyr.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus