Meny

Bitter Rösler slutter i Viking

FERDIG: Uwe Rösler er ferdig som Viking-trener. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uwe Rösler gir seg som trener i Viking og avsluttet med en solid bredside mot det han oppfatter som råkjør fra pressen.

Rösler ble sjef i Viking etter 2006-sesongen. Dit kom han etter to år som trener for Lillestrøm. Viking og Rösler ble enig om å avslutte kontrakten ett år før tiden i minnelighet og i tråd med begges ønsker.

Viking tok bronse i Röslers første sesong. I fjor ble det sjetteplass.

Denne sesongen endte Viking på tiendeplass i eliteserie, og presset på Rösler har vært stort i flere måneder. Klubben og Rösler er enig om en sluttpakke, og sist fredag ga tyskeren beskjed om at han trekker seg.

– Verken jeg eller Viking var fornøyd med resultatene. Jeg kjenner mekanismene i fotballen. Dette handler ikke bare om meg, jeg kunne taklet presset hvis jeg levde i min egen boble. Men dette handler like mye om klubben, spillerne og ikke minst familien min, sa Rösler ifølge aftenbladet.no.

Kritisk

Da onsdagens pressekonferanse var over, tok Rösler ordet og forklarte at han i de siste tre månedene har følt seg mobbet.

– Jeg kan leve med dårlige resultater, og jeg kan leve med kritikk så lenge det dreier seg om det sportslige. Men de tre siste månedene har jeg opplevd kritikken som mobbing, sa Rösler.

– Jeg har følt ignoranse og provokasjon og synes deler av lokalmediene spesielt har opptrådt respektløst og uprofesjonelt. Dette har også vært en stor belastning for familien min og var en av grunnene til at jeg valgte å trekke meg, sier tyskeren.

Leter

Viking har hatt en gjennomgang av hele organisasjonen siden sesongslutt. Tirsdag kveld ble det kjent at også administrerende direktør Erik Forgaard gir seg.

Assistenttrener Roger Nilsen overtar treneransvaret ut november måned.

Viking har startet arbeidet med å finne en ny hovedtrener. Dette arbeidet ledes av sportsdirektør Egil Østenstad, Ulf Karlsen og Kjell Inge Olsen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus