Meny

Risikerer bot for feil lue

Petter Northug risikerer en månedslønn i bot. Her på Beitostølen lørdag, med rød nese som tok han på seg i anledning Redd Barnas Rødnesedag. (Foto: Heiko Junge / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug gjorde jobben sin i sporet i helgen, men utenom har han gjort ting Norges Skiforbunds sponsorer liker dårlig.

Under et intervju med TV 2 torsdag stilte han opp med «feil» lue. Dermed risikerer nordtrønderen en bot fra skiforbundet. Det er en månedslønn er det snakk om.

Det er andre gang at Northug har gjort denne tabben med å profilerte private sponsorer mens han representerer landslaget.

– Det er bare viktig at vi følger de reglene vi har satt, og disse reglene har alle vært med å sette i fellesskap, sier sportssjef Åge Skinstad.

Ifølge NRK har flere av sponsorene for langrennslandslaget også mislikt at Northug har inngått en millionavtale med energidrikkgiganten Red Bull. De liker ikke at Norges største langrennsstjerne blir assosiert med helt andre verdier enn de selv står for.

Team Northug skal ha vært i såkalte hemmelige møter med sponsorene om den omstridte avtalen. Nå kan den ryke, men dette blir avvist fra Team Northug.

– Akkurat nå går denne situasjonen utover Petter Northug selv. Han trenger ro og støtte for å gå fort på ski, og utover det ønsker jeg ikke kommentere saken ytterligere, sier Nils Marius Otterstad. Det er han som har forhandlet fram avtalen til Northug.

Avtalen er ennå ikke godkjent av Norges Skiforbund.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus