Meny

Bare en dags hvile før lynsjakk-VM

NUMMER EN: Magnus Carlsen overtok førsteplassen på den uoffisielle verdensrankingen etter at han vant det siste partiet i Tal Memorial mot ungareren Peter Leko.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakkesset Magnus Carlsen har bare fått en dags hvile før han skal i aksjon i lynsjakk-VM.

Allerede mandag spilles de første partiene.

Lørdag overtok den norske 18-åringen førsteplassen på den uoffisielle verdensrankingen etter at han vant det siste partiet i Tal Memorial mot ungareren Peter Leko.

Går på antibiotika

Carlsen har slitt med sykdom den siste tiden, og går fortsatt på antibiotika for ulike plager, men stiller etter all sannsynlighet opp i VM-turneringen mandag.

– Jeg gleder meg til turneringen i lynsjakk. Den blir litt mindre seriøs enn det jeg er vant med, men desto mer morsom, sier Carlsen til NTB.

VM spilles med 20 av verdens aller beste spillere. De spiller mot hverandre to ganger. Det betyr 38 kamper for Carlsen i løpet av tre hektiske dager i Moskva.

- Blir vanskelig å slå

Carlsen har vist at han er en knallsterk lynsjakk-spiller, og regnes naturligvis i favorittsjiktet.

Tittelforsvarer er Leinier Dominguez Perez fra Cuba, mens Alexander Gristsjuk fra Russland også regnes blant de store innen lynsjakk.

– Hvis Magnus spiller som han gjør nå, blir han veldig vanskelig å slå, sier Per Ofstad, norsk delegat i ECU (Det europeiske sjakkforbundet) til NTB.

- Går unna

Ofstad sier at det ikke rent sjelden skjer overraskelser i lynsjakk.

– Det er ikke alltid gitt at en maratonløper skal slå de som er spesialister på 100 meter, sier Ofstad med sin lune humor. Med det mener han at Carlsen og Co. vanligvis holder seg til standardturneringer med rikelig

betenkningstid. I lynsjakk har hver spiller fem minutter betenkningstid per parti.

– Da går det unna, lover Ofstad.

(©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus