Russland tok første stikk

HELTEN: Dinyar Bilyaletdinov ble den store helten da han scoret to mål mot Slovenia i første play-off runde. Foto: Scanpix.
HELTEN: Dinyar Bilyaletdinov ble den store helten da han scoret to mål mot Slovenia i første play-off runde. Foto: Scanpix.

<pDiniyar Bilyaletdinov ble den store helten. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RUSSLAND-SLOVENIA 2-1:

(ABC Nyheter) Guus Hiddink og hans russiske mannskap tok første stikk mot VM i Sør-Afrika neste sommer da de slo Slovenia 2-1 på hjemmebane lørdag ettermiddag.

Men en sen redusering fra bortelaget gjør at kampen langt i fra er avgjort.

Slovenia startet kampen best foran 70 000 tilskuere, men Milivoje Novakovic sitt forsøk ble blokkert av Yuri Zhirkov. Zhirkov fosset så selv i angrep, men Slovenias sisteskanse Samir Handanovic stoppet skuddet med beina.

Kampen gikk mot halvtid da den første scoringen kom. Russland tok nemlig ledelsen etter 40 minutter ved Diniyar Bilyaletdinov. Tottenhams Roman Pavlyuchenko spilte til Bilyaletdinov som vendte opp og klinket ballen i krysset med høyrebenet.

Doblet etter pause

1-0 var også pauseresultatet, men hjemmelaget kom tilbake ut på Luzhniki stadion og doblet ledelsen etter 52 minutter. Venstrekanten Bilyaletdinov var igjen målscorer da han scoret fra kloss hold etter fint arbeid fra Arsenals Andrei Arshavin.

Robert Koren sitt mannskap så dermed ut til å få et svært vrient utgangspunkt før returoppgjøret, men tre minutter før full tid dukket Nejc Pecnik opp og reduserte til 2-1. Han hadde bare vært på banen i fem minutter da han headet ballen i mål fra kloss hold, og reduseringen gjør at VM-håpet lever for Slovenia.

Bortelaget kunne faktisk også utliknet på overtid, men skuddet til Suler ble reddet på nydelig vis av Akinfeev.

Returoppgjøret spilles førstkommende onsdag. Den kampen skal dømmes av norske Terje Hauge.

Personvernpolicy