Meny

Full fest for Kongsvinger

MÅLKALAS: Kongsvingerspillerne jubler etter at Edier Frejd (t.h.) har satt inn et mål mot Sarpsborg 08 i kvalikfinalen til eliteserien i fotball på Kongsvinger torsdag. (Foto: Marius Torgersrud / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endelig er Kongsvinger tilbake i det gode selskap.

Sarpsborgs opprykkshåp levde bare i en halvtime. Kongsvingers jetstart ga 3-1-seier og suksess for trener Øyvind Eide (27).

Dermed blir sannsynligvis Eide eliteseriens desidert yngste trener neste år. Det tok bare 30 minutter å sikre seieren torsdag. Olav Tuelo Johannesen scoret to ganger. Først ute var Edier Frejd etter bare fem minutter.

– Jeg følte meg ikke helt hundre i dag. Men jeg fikk lempet inn to mål. Dette er fantastisk, sa Tuelo Johannesen til NRK.

Sarpsborg gjorde en rekke feil defensivt og ble straffet hardt og kontant på Gjemselund. Det meste så helt kjørt ut på 3-0.

Men Øyvind Hoås skjøt inn reduseringen før pause. Dermed livnet det til for fullt igjen. Begge lag hadde gode sjanser til scoring.

Men andreomgangen ble målløs og ga 5-4 sammenlagt til ellevill jubel fra de fleste på tribunene.

Sarpsborg ga fra seg et noe unødvendig mål på overtid i den første kampen. Det ble kostbart.

KIL har ikke spilt i toppserien siden 1999. Klubbens beste plassering der er sølvet fra 1992.

Redning

For vel et år siden lå KIL an til nedrykk. Tom Nordlie ble hentet inn. Under ham løftet laget seg solid og klarte seg greit.

Men Nordlie forsvant til Fredrikstad i august. FFK rykket ned etter tap for Sarpsborg.

Eide, med mastergrad fra Norges idrettshøgskole i ryggen, tok steget fra hjelpetrener til sjef. Han ble først hentet til KIL som spillerutvikler i 2007.

– Jeg har veldig lyst til å trene KIL også neste, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa en småsjokkert Eide til NRK.

Sarpsborgs tap gjør også at Østfold blir uten lag i eliteserien i 2010. Nå blir det i stedet å glede seg til lokaloppgjørene mellom FFK, Moss og Sarpsborg.

– Kongsvinger var helt fortjent. Vi var ikke helt med i dag. I tillegg sløste vi i hjemmekampen vår, sa Sarpsborg-trener Roar Johansen.

Tidligere i høst rykket Hønefoss og Haugesund direkte opp fra 1. divisjon. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus