Full fest for Kongsvinger

MÅLKALAS: Kongsvingerspillerne jubler etter at Edier Frejd (t.h.) har satt inn et mål mot Sarpsborg 08 i kvalikfinalen til eliteserien i fotball på Kongsvinger torsdag. (Foto: Marius Torgersrud / Scanpix)

<pEndelig er Kongsvinger tilbake i det gode selskap. </p

Sarpsborgs opprykkshåp levde bare i en halvtime. Kongsvingers jetstart ga 3-1-seier og suksess for trener Øyvind Eide (27).

Dermed blir sannsynligvis Eide eliteseriens desidert yngste trener neste år. Det tok bare 30 minutter å sikre seieren torsdag. Olav Tuelo Johannesen scoret to ganger. Først ute var Edier Frejd etter bare fem minutter.

– Jeg følte meg ikke helt hundre i dag. Men jeg fikk lempet inn to mål. Dette er fantastisk, sa Tuelo Johannesen til NRK.

Sarpsborg gjorde en rekke feil defensivt og ble straffet hardt og kontant på Gjemselund. Det meste så helt kjørt ut på 3-0.

Men Øyvind Hoås skjøt inn reduseringen før pause. Dermed livnet det til for fullt igjen. Begge lag hadde gode sjanser til scoring.

Men andreomgangen ble målløs og ga 5-4 sammenlagt til ellevill jubel fra de fleste på tribunene.

Sarpsborg ga fra seg et noe unødvendig mål på overtid i den første kampen. Det ble kostbart.

KIL har ikke spilt i toppserien siden 1999. Klubbens beste plassering der er sølvet fra 1992.