Meny

Enke fryktet for å miste datteren

Robert Enke ble funnet død tirsdag kveld. (FOTO: AFP PHOTO DDP/ JENS-ULRICH KOCH)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robert Enke var redd han og kona ville miste datteren om hans psykiske problemer ble offentlig.

Hundrevis av Hannover-fans var samlet for å minne Enke onsdag. Blomster, levende lys og en kondolansebok var å se utenfor arenaen. Onsdag ble det også funnet et avskjedsbrev fra fotballkeeperen som ble 32 år.

– Det kan jeg bekrefte. Men av hensyn til familien vil vi ikke si noe mer om innholdet, sa polititalsmannen Stefan Wittke.

Ifølge nyhetsbyrået DPA skal Enke i perioder ha vært til behandling for depresjon. Det fant sted første gang i 2003.

På dødsdagen hadde han takket nei til å bli innlagt på psykiatrisk sykehus.

– Han var redd for at dette skulle komme ut og at vi skulle miste foreldreretten for Leila på grunn av en depressiv far. Han fryktet også at karrieren som spiller ville kunne ruineres, sa kona Teresa på en pressekonferanse onsdag.

Undelig trist

Enke etterlater seg kone og et barn de to adopterte for åtte måneder siden. I 2006 mistet paret en datter under en hjerteoperasjon.

Kona til Robert Enke, Teresa, sa på en pressekonferanse at hennes mann var redd for å miste datteren.Kona til Robert Enke, Teresa, sa på en pressekonferanse at hennes mann var redd for å miste datteren.

Hannover-spilleren Enke kom nylig tilbake i spill etter skade. – Jeg vet ikke hvorfor og hvordan dette kunne hende, sier Hannovers styreformann Martin Kind.

– Jeg er uendelig trist. Når man får en slik nyhet, blir alle andre problemer små, uttalte Franz Beckenbauer.

Landslagsmanager Oliver Bierhoff er også helt utslått og tok til tårene på en pressekonferanse.

– Vi er alle i sjokk og har ikke ord.

Sørgebånd

Rundt om i Fotball-Europa minnes nå Enke. De to Bundesliga-divisjonene har bestemt at det blir ett minutts stillhet før helgens kamper.

Tenerife kommer til å spille med sørgebind i sin ligakamp i Spania til helgen. Det tyske fotballforbundet har avlyst lørdagens landskamp mot Chile etter Enkes selvmord.

– Vi er alle i sjokk og har ikke ord, sa Oliver Bierhoff (t.v.) under pressekonferansen.– Vi er alle i sjokk og har ikke ord, sa Oliver Bierhoff (t.v.) under pressekonferansen.

Han ble truffet av et lokomotiv ved en jernbaneovergang i nærheten av Hannover.

Onsdagens trening med landslaget er allerede kansellert. Tyskland skal etter planen møte Chile lørdag. Fire dager etter er det satt opp kamp mot Elfenbenskysten.

– Det var et selvmord. Noe ytterligere om hvorfor han tok livet sitt kan jeg ikke gi, sa hans rådgiver Jörg Neblung til nyhetsbyrået DPA tirsdag.

Enke var Tysklands førstekeeper, men ikke uttatt i troppen på grunn av en infeksjon.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus