Zlatan kan ha spilt sin siste landskamp

<strong>USIKKER:</strong> Zlatan Ibrahimovic er usikker på om han vil fortsette på det svenske landslaget. (Foto: AFP Photo / Anders Wiklund)
USIKKER: Zlatan Ibrahimovic er usikker på om han vil fortsette på det svenske landslaget. (Foto: AFP Photo / Anders Wiklund)

<pErik Hamrén kunne ikke ha fått en dårligere start som landslagstrener.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Superstjernen ble som ventet utelatt Hamréns første tropp som svensk landslagstrener. Stjernen er småskadd med tett kampprogram. Men da han snakket med Hamrén slapp han en bombe.

– Han er usikker på hva han skal gjøre med landslaget, om han skal fortsette. Før han tar en beslutning tar jeg ham heller ikke med i troppen, sier Hamrén.

Rosenborg-treneren skal lede både landslaget og den norske klubben. Han tror ikke Zlatans usikkerhet har noe med trenerskiftet å gjøre.

– Han har poengtert at det ikke har noe med trenerskiftet å gjøre, men at det er en sak han har lurt på i lengre tid. Nå vil han ta en skikkelig avgjørelsen, sier landslagstreneren.

Ønsket en bedre start

VM-kvalifiseringskampen mot Albania for en måned siden kan dermed ha vært Barcelona-stjerne Zlatans 62. og siste landskamp.

– Han er veldig tvilsom til fortsatt spill på landslaget. Jeg vil ikke snakke om motivet. Det er en sak han har båret på i lang tid, sier Hamrén.

– Jeg hadde kanskje ønsket meg en bedre start på det hele. Jeg ble veldig overrasket. Selvsagt skal jeg snakke med ham. Jeg har ikke fått snakke med ham under fire øyne. Jeg tror alle forstår at jeg gjerne vil ha ham med i landslaget, sier svensken.

To RBK-ere

I troppen han presenterte mandag har han med seg to spillere fra Rosenborg, klubben han også er trener for. Det er backene Mikael Dorsin og Mikael Lustig.

De to er de eneste svenskene i norske klubber som er med i troppen. Ellers består den for det meste av utenlandsproffer. Bare tre spillere fra hjemlig serie er med.

De tre er Tobias Hysén (IFK Göteborg), Anders Svensson (Elfsborg) og Gustav Svensson (IFK).

Hele troppen:

Keepere: Eddie Gustafsson, Andreas Isaksson.

Utespillere: Mattias Bjärsmyrs, Mikael Dorsin, Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Daniel Majstorovic Olof Mellberg, Behrang Safari, Oscar Wendt, Marcus Berg, Dusan Djuric, Rasmus Elm, Viktor Elm, Johan Elmander, Samuel Holmén, Tobias Hysén, Kim Källström, Sebastian Larsson, Markus Rosenberg, Anders Svensson, Gustav Svensson, Pontus Wernbloom, Ola Toivonen.

Personvernpolicy