Liverpool sviktet igjen

SLITER: Dirk Kuyt og Liverpool ga bort to poeng mot Lyon på tampen onsdag kveld. Foto: Scanpix.

<pLiverpool hadde seieren i lommen etter Ryan Babels drømmetreff. Men så dukket Lisandro López opp og gjorde utsiktene for avansement i Champions League betraktelig mørkere. </p

LYON-LIVERPOOL 1-1:

(ABC Nyheter) Kampen var 83 minutter gammel da Babel ladet kanonen fra 25 meter og klinte ballen i mål bak en ellers fantastisk Llomis i Lyon-målet. Det så lyst ut for Liverpool. Like før full tid utliknet imidlertid Lisandro López.

Dermed er Lyon videre fra gruppen, mens Liverpool må vinne mot Debrecen og Fiorentina i de to siste kampene for å ta seg videre i Champions League.

– Vi var uheldige og vi er skuffet. Men fotball er rart og du får ikke alltid det du fortjener. Vi er skuffet over resultatet, men ikke over innsatsen til spillerne, sier Rafa Benitez til Viasat 4 etter poengtapet.

Voldsomt press

Liverpool var under et voldsomt press før bortekampen mot Lyon onsdag kveld. Stillingen til manager Rafa Benitez var under lupen på ny etter den svake sesongstarten.

Franskmennene kom til kampen med stor selvtillitt i Champions League og full pott i gruppe E etter tre kamper. Liverpool lå på sin side meget utsatt til med tre poeng etter tapene mot Fiorentina og Lyon.

Seks skader gjorde seg gjeldende for engelskmennene, men superspissen Fernando Torres fikk klarsignal til å spille.

Store sjanser til Liverpool

Lyon startet kampen best og Bastos testet Reina allerede etter tre minutter, men keeperen hadde kontroll.

Hjemmelaget fortsatte å ha initiativet, men det var etter hvert Liverpool som var farligst i sjanseboken. Etter drøyt ti minutter la Insua inn fra venstre og fant Torres på ni meter. Spanjolen avsluttet hardt, men keeper Lloris var nede og reddet med en flott beinparade.

Fem minutter senere var engelskmennene på farten igjen. Som tidligere i omgangen var det Insua som la inn, denne gang til Kuyt. Han kom skrått på mål, men fikk til et godt skudd som Lloris såvidt fikk slått til corner.

Da kampen nærmet seg en halvtime spilt kom den tredje store sjansen for Liverpool. Voronin ble spilt gjennom alene med Lloris, men igjen reddet sisteskansen glimrende med beina.

To Lyon-bytter

Liverpool skapte altså de desidert største sjansene, men Rafa Benitez måtte gang på gang se på at sjansene ble sløst bort.

Lyon hadde lite å by på etter den gode innledningen på kampen og fikk det ikke lettere av å bli tvunget til å bytte både Anthony Reveillere og Miralem Pjanic før pause grunnet skader.

Siste halvdel startet rolig og det var nesten spilt i et kvarter før noe spesielt skjedde. Ederson spilte ballen gjennom til raske Gomis, men Reina stormet ut av eget felt og headet ballen i sikkerhet for bortelaget.

Fantastiske Llomis

Drøyt 20 minutter før slutt fortsatte Liverpool å brenne enorme sjanser, og Lloris høynet verdien for sine keepertjenester ytterligere. Først skjøt Lucas fra kort hold, men Lloris vartet opp med en fantastisk enhåndsredning. På returen prøvde Kuyt seg med et brassespark, men det ble reddet på streken av en Lyon-forsvarer.

Den livlige og intense kampen bølget fram og tilbake nå, og fem minutter etter var det hjemmelagets tur til å komme nære 1-0. Kyrgiakos prøvde seg med en farlig heading mot egen keeper, men Lisandro snappet ballen. Reina fikk til slutt stoppet Lyon-spilleren.

Lisandro la ut på et raid kort tid etterpå og dro av to Liverpool-spillere, men skuddet fra 16 meter gikk en meter utenfor.

To kjappe mål

Nå var det Lyon som styrte det meste, men da bestemte Ryan Babel seg. Kampen var 83 minutter gammel og innbytteren fikk ballen. Han dro seg innover i banen og hamret til. Det utrolig harde skuddet fløy nydelig inn i krysset fra 25 meter og Liverpool-fansen tok av.

Men gleden ble kortvarig. For i det 90. minutt headet Bastos inn i feltet. Der fant han Lisandro som tok med seg kulen på brystet og mottok ballen igjen etter litt om og men. Til slutt befant han seg alene med keeper Reina og chippet ballen i nettet.

Det var det siste som skjedde i Lyon og presset på Rafa Benitez avtar ikke med det første.