Drillo sjef - så Solbakken

NYE: Drillo er ny, norsk landslagssjef. Om to år overtar Ståle Solbakken. (Foto: Scanpix)
NYE: Drillo er ny, norsk landslagssjef. Om to år overtar Ståle Solbakken. (Foto: Scanpix)

<p- Jeg ser fram til to år med kvalifisering og nye muligheter, sier Egil Olsen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Norges landslagssjefer
Egil Drillo Olsen:
* Alder: 67 (født 22/4-42).
* Klubber som spiller: Østsiden, Vålerengen, Sarpsborg, Frigg, Hasle/Løren.
* Landskamper: 16 (1964-71).
* Klubber som trener (bl.a.): Frigg, Lyn, Aalesund, Vålerenga, Wimbledon, Fredrikstad.
* Landslagssjef: Norges U-landslag (1979-85), OL-landslag (1990), A-landslag (1990-98, 2009-), U18-landslag (2003), Iraks A-landslag (2007-8).
* Landskamper som norsk A-landslagssjef: 97 (51 seirer, 28 uavgjorte, 18 tap).
* Meritter: Førte Norge til VM-sluttspill i 1994 og 1998 (da Norge for eneste gang gikk videre i et VM- eller EM-sluttspill) og til 2.-plass på FIFA-rankingen.
Ståle Solbakken:
* Alder: 41 (født 27/2-68).
* Klubber som spiller: Grue, HamKam, Lillestrøm, Wimbledon, AaB, FC København.
* La opp som spiller etter at han ble rammet av hjertestans under trening med FC København i 2001.
* Landskamper: 57 (9 mål).
* Klubber som trener: HamKam (2003-5), FC København (2006-).
* Landslagssjef: Norges G17-landslag. Assistent for Nils Johan Semb på A-landslaget.
* Meritter: Tre seriegull og ett cupmesterskap med FC København. (©NTB)

(ABC Nyheter): Egil Drillo Olsen ble tirsdag presentert som norsk landslagssjef på en pressekonferanse på Ullevål Stadion tirsdag, foran et samlet norsk pressekorps.

Ståle Solbakken, som også var tilstede på pressekonferansen, skal etterfølge Drillo som trener den 1. januar 2012 - med mindre Norge kvalifiserer seg til EM i Ukraina. Da vil Solbakken ta over etter EM sommeren 2012.

- Egil er den treneren med mest internasjonal erfaring. Det var punkt én. Punkt to er at han har snudd en negativ trend resultatmessig. Det er fortsatt en del å gå på, men det har vært positiv utvikling. Det tredje og kanskje viktigste punktet; vi og spillerne ønsker at Egil skal bygge laget videre, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Optimist

Selv sa Egil Drillo Olsen følgende:

- Jeg ser fram til to nye år med kvalik og nye muligheter. Og jeg tror vi har en stamme og et lag som har utviklingsmuligheter og som kan kvalifisere seg. Jeg er optimist, og veldig glad for at dette nå er avklart.

Han understreket at han også støtter ansettelsen av sin tidligere elev Ståle Solbakken.

- Jeg er minst like glad for løsningen med å få Ståle på plass etter at jeg går av. Jeg føler meg veldig trygg på at vi er i gode hender, sa Drillo.

Ståle Solbakken uttalte at han var overrasket over å sitte på pressekonferansen.

- Med tanke på den dialogen jeg hadde med NFF forrige gang er jeg litt overrasket over at jeg sitter her. Det var aldri på tale for meg å ta en annen jobb før kontrakten med FCK gikk ut. På fredag fikk jeg en ny henvendelse fra NFF, med beskjed om at problemene var ryddet av veien, og tenkte 3-4 dager på det før jeg takket ja, sa den tidligere Ham-Kam-treneren.

Ærefullt

Han påpeker at han ser på det som en ære å bli norsk landslagssjef.

- Jeg er beæret over å få den tilliten. Det er vanskelig å si så mye om en jobb som starter om to år, men jeg gleder meg veldig til det, sa han.

Det er toppfotballsjef Nils Johan Semb ha levert sin innstilling til styret i Norges Fotballforbund – og 67 år gamle trenerveteranen er hans valg.

Ikke lenge etter at saken om Drillos ansettelse som landslagssjef ble kjent sendte fotballforbundet ut en pressemelding hvor de sier de vil presentere den nye permanente løsningen.

Drillo tok over Norge i februar i år - som en midlertidlig løsning - og fikk en kanonstart med 1-0 borte mot giganten Tyskland. Hovedmålet var imidlertid å rette opp den skjeve starten landslaget hadde fått under Åge Hareide i VM-kvaliken til mesterskapet i Sør-Afrika neste sommer.

Men det lyktes han ikke med.

Norge endte som dårligste toer og mistet plassen om retten til å spille play off for de fire siste plassen fra Europa til neste års mesterskap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus