Beckham tilbake til gamleklubben

TILBAKE I JANUAR: David Beckham skal igjen spille for AC Milan. (Foto: Scanpix)
TILBAKE I JANUAR: David Beckham skal igjen spille for AC Milan. (Foto: Scanpix)

<pDavid Beckham blir lånt ut til AC Milan - igjen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 34 år gamle tidligere engelske landslagskapteinen var på utlån i Milan i andre halvdel av sesongen også i fjor, og briten håper at oppholdet i Milano skal gjøre ham i form til å sikre seg en plass på det engelske VM-laget til sommeren.

Da Beckham var i Milan i fjor scoret han to mål på 18 kamper, og da spilte han så godt at han klarte å kapre en plass på det engelske landslaget.

– Jeg er nødt til å tenke på meg selv, og gi meg selv de beste mulighetene i kampen om å få en plass på det engelske VM-laget neste sommer. Det er helt klart at spill i Milan vil hjelpe meg til VM, sier David Beckham selv i en uttalelse.

Til VM

Det har vært forhandlinger med LA Galaxy og Milan i noen uker, men nå er avtalen i orden.

– Det er ingen tvil om at vi er kjempefornøyde med igjen å få se Beckham i den røde og svarte skjorta vår. Han spilte veldig bra for et år siden, og vi har store forventninger til ham også nå, sier Milans president Adriano Galliani.

– Vi i Milan føler oss overbevist om at det oppholdet han får i klubben vår som varer fra januar til juni, kommer til å hjelpe ham til en plass i den engelske VM-troppen, og deretter kan han fortsette sin fantastiske karriere i Los Angeles Galaxy, sier Milan-presidenten videre.

Det har vært snakk om denne midlertidige overgangen i flere måneder, men det er bare de siste ukene klubben har vært i reelle forhandlinger.

I løpet av den siste tiden er det nevnt at også enkelte av de engelske eliteserieklubbene skal ha vært interessert i å inngå en utlånsavtale om Beckham, men Beckham selv har hele tiden sagt at Milan er førstevalget hans.

Fortsetter til 2012

– Jeg trivdes veldig godt i Milan da jeg var på utlån i klubben i fjor, og jeg ser virkelig fram til å møte både spillerne og støtteapparatet igjen, sier Beckham.

– Selv om jeg nå skal spille et halvt år for Milan er jeg bundet til LA Galaxy, og jeg skal fortsatt være med på å utvikle fotballen i USA, sier den tidligere landslagskapteinen.

Lederne i Los Angeles Galaxy sier at den amerikanske klubben kommer til å fullføre kontrakten med Beckham. Han skal være i USA til 2012, og bare han vender tilbake til Los Angeles etter utlånsperioden og eventuelt VM-sluttspill, kommer han til å fortsette i sin tiltenkte rolle idet amerikanske laget.

David Beckham har vært mye brukt som superinnbytter av den engelske landslagssjefen Fabio Capello, og det ser ikke ut som om italieneren kan unngå ham i landslagstroppen til VM, dersom Beckham spiller som han har for vane.

VM-sluttspillet i Sør-Afrika starter 11. juni neste år, og turneringen varer i en måned. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus