Meny

Hamrén: - Jeg har ikke fått et tilbud

I SAMTALER MED SVERIGES FOTBALLPRESIDENT: Erik Hamrén var mandag i møte med Sveriges fotballpresident, Lars-Åke Lagrell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Erik Hamrén har lyst på jobben som svensk landslagssjef.

Hamrén nærmer seg jobben som svensk landslagssjef. Mandag var treneren i møte med den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell i Trondheim.

- Det var en god diskusjon, oppsummerer svensken det fem timer lange møtet, ifølge TV 2 Sporten.

På spørsmål om han fikk inntrykk av at han var ønsket som landslagssjef, svarer Hamrén:

- Nei, jeg er ikke blitt tilbudt noen jobb, eller noe annet. Det var et møte der vi hørte på hverandre, og jeg vet at han har andre kandidater også.

Erik Hamren har vært høyt oppe på Nils Johan Sembs liste over kandidater til å bli Norges neste landslagssjef.

Men Rosenborg skal i flere samtaler ha argumentert knallhardt for at det beste for norsk fotball er at Hamren forblir i klubben, melder TV 2 Sporten.

Ifølge TV 2 Sporten skal Semb ha vist forståelse for argumentasjonen, og kombinert med en pris på frikjøp på kontrakt, er ikke Hamrén lenger aktuell som landslagssjef.

Kan bli svensk landslagssjef

Samtidig får Rosenborg større problemer med å nekte Hamren å gå hvis Sverige tilbyr ham jobben som landslagssjef. Hamrens familie bor fortsatt i Gøteborg, og RBK-treneren har uttalt at han er meget smigret over interessen fra det svenske Forbundet.

Men uten formelt å ha henvendt seg til Rosenborg med ønske om å kontakte Erik Hamrén, har ikke Sveriges fotballforbund lov til å forhandle med suksesstreneren.

Likevel var Hamrén altså i møte med Sveriges fotballpresident. Men duoen hadde ikke lov til å forhandle om trenerjobben i det svenske fotballandslaget.

«Ta en kopp kaffe»

– Det blir for dumt ikke å si noe når det svenske forbundet uttaler seg. Så ja: Vi vet om møtet, har visst om det siden før helgen. Men vi har ikke fått noen henvendelse fra det svenske forbundet. Vi har fått info fra Hamrén, sier sportslig leder Erik Hoftun i RBK til adressa.no.

– Hamrén har informert oss om at de to skal «ta en kopp kaffe». Hvem Hamrén drikker kaffe med, kan ikke vi bestemme over. Så lenge det ikke skjer forhandlinger, understreker Hoftun.

Etter et fem timer langt «kaffeslabberas» på Værnes sa de to at de ville treffes på nytt.

– Vi har snakket generelt sammen og blitt enige om å komme tilbake til saken, sa Lagrell til Adresseavisen.

Står høyt på lista

At saken gjaldt å bli trener for Sveriges landslag i fotball er ingen hemmelighet. Hamrén fortalte at de hadde snakket om dette og det hadde vært såpass interessant, og at det blir flere møter med Det svenske fotballforbundet.

Å bli Sveriges landslagssjef i fotball står i hvert fall høyt oppe på Hamréns liste.

– Ja, selvsagt. Ellers hadde jeg ikke vært her, sa Hamrén.

- Vi overtar problemet med Rosenborg

52 år gamle Hamrén har stor suksess som trener i RBK. Denne sesongen ble trønderne seriemestere. Nå kan Hamrén komme til å erstatte Lars Lagerbäck som svensk landslagssjef.

Lagrell har åpenbart Rosenborg-treneren øverst på ønskelisten.

– Kommer vi til enighet med Erik (Hamrén), vil vi fortelle ham at vi overtar problemet med Rosenborg. Slik jeg forstår det, dreier det seg om kompensasjon for å finne en erstatter. Vi vil håndtere det på en bra måte, og da kommer vår jurist til å kontakte Rosenborg, hevder den svenske fotballpresidenten overfor TV 4.

Hans Backe, med fortid i Stabæk og Molde, var favoritt til å bli svensk forbundskaptein, men han vil i stedet overta som manager i Notts County der Sven-Göran Eriksson er sportssjef.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus