Sparket etter 47 dager

<p><strong>Fikk sparken:</strong> Juande Ramos har gitt sine siste direktiver fra sidelinjen som manager for CSKA Moskva. (Foto: Scanpix)</p><p> </p>
Fikk sparken: Juande Ramos har gitt sine siste direktiver fra sidelinjen som manager for CSKA Moskva. (Foto: Scanpix)  

<pOppholdet i Russland ble av den kortvarige sorten for Juande Ramos. Etter kun 47 dager i sjefsstolen for CSKA Moskva er det slutt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans periode i Russland beskrives i følge Daily Mail som kaotisk og han skal ha vært usikker på hvilke spillere som utgjorde den beste startoppstillingen. Dråpen som fikk begeret til å renne over kom i helgen med 1-3-tap mot rivalen FK Moskva.

Ramos gikk høyt ut da han ble ansatt den 10. september og nærmest lovet avansement fra gruppespillet i Champions League, men med to tap på tre kamper ser det svært tungt ut for CSKA Moskva.

Selv om Juande Ramos for tiden sliter tungt har han også opplevd suksess, noe to strake UEFA-cuptriumfer på rad med Sevilla beviser. Men han er også mannen som ga Tottenhamsupporterne hodepine og angst. Riktignok ledet han Spurs til triumf i ligacupen i 2007-2008, men den påfølgende sesongen ble et mareritt fra ende til annen for spanjolen.

Dårlige engelskferdigheter skal ha skapt forvirring på treningsfeltet og spillerne skal ha gått på banen sultne på grunn av hans strenge regler for hva de kunne spise. Klubben kapret fattige to poeng på de første åtte kampene og etter den dårligste sesongstarten noensinne tok det ikke lang tid før han måtte pakke sakene og tusle slukøret ut dørene på White Hart Lane. Den 25. oktober i fjor var det slutt og nå, ett år og en dag senere, er det altså over for russlandseventyret.

Ramos er dog ikke alene om å ha korte treneropphold innen fotballen. Nottingham Forest-legenden Brian Clough ledet Leeds United i 44 dager i 1974, men han er langt i fra den verste.

Dave Bassett var i 1984 Wimbledonsjef og skulle til å overta som manager i Crystal Palace. Før fire dager var gått ombestemte han seg og reiste tilbake til Wimbledon uten å ha signert kontrakten med Palace.

Men den mest ekstreme er derimot Leroy Rosenior. Kun ti minutter etter å ha blitt innstilt som ny manager for Torquay United i 2007 fikk han sparken fordi klubben ble kjøpt opp og den nye direktøren ikke ville ha ham som øverste sjef for laget.

Personvernpolicy