Utestengt ut sesongen

SPARKET NED: Her ligger Johan Arneng etter at han ble sparket ned av Kenneth Dokken.
SPARKET NED: Her ligger Johan Arneng etter at han ble sparket ned av Kenneth Dokken.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKenneth Dokken utestenges i seks uker av Norges Fotballforbund etter at han sparket ned Johan Arneng i NM-semifinalen torsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den stygge hendelsen ble fanget opp av TV-kameraene, men ingen i dommerapparatet fikk den med seg. Ballen var langt unna spillerne, så sparket hadde ingenting med spillet å gjøre.

Doms- og sanksjonsutvalget i NFF behandlet saken raskt og allerede fredag kom beskjeden om at Dokken er utestengt i seks uker, eller til 6. november. Han er dermed utestengt ut sesongen.

– Det må man si at er en forholdsvis streng utestengelse, men det var ikke noen pen opplevelse vi hadde på stadionet i går. Vi har hatt noen episoder i det siste og denne var den mest alvorlige, sier fotballpresident Sondre Kåfjord til NTB.

– Alvorlig

Doms- og sanksjonsutvalget opplyser at NFF har skrevet til klubbene og orientert om at hendelsen var av en slik karakter at det kan være grunnlag for videre oppfølging fra forbundets sidde.

– Utvalget legger til grunn av Kenneth Dokken begår en alvorlig overtredelse av regelverket ved at han sparker ned Arneng, og at det dermed foreligger slike særlige grunner for suspensjon som loven krever, heter det fra utvalget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siste tiden har flere stygge hendelser utspilt seg på forskjellige toppfotballbaner i Norge. Dokkens nedsparking regnes som den mest alvorlige av disse.

– Jeg skjønner utvalget som nå sier fra at vi ikke vil ha slike ting. Vi kan ikke ha det sånn. Vi skal være fri fra dette i fotball, sier Kåfjord.

– Vi er forbilder og slike hendelser gjør det ikke lett å lære de unge om fair play, sier fotballpresidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så det på TV

Kåfjord var til stede i Ålesund og så kampen. Men den aktuelle hendelsen fikk han ikke sett før han så en reprise på TV:

– Vi så på ballen og fikk plutselig med oss at det lå en spiller på bakken. Etterpå så vi den på TV. Jeg går ut fra at doms- og sanksjonsutvalget har studert hendelsen nøye, sier Kåfjord.

Flere advokater VG Nett snakket med fredag, blant annet Brynjar Meling og Gunnar Martin Kjenner, mener at Dokken bør straffes rettslig.

– Det har jeg absolutt ingen mening om. Fotballen har sitt eget sanksjonssystem, og det ser vi nå, sier Kåfjord.

Dokken har 14 dager på seg til å anke saken. (©NTB)