- Positivt at de vil hjelpe Lyn

GLAD: Administrerende direktør Erik Langerud i FC Lyn Oslo er veldig glad for at Norges Idrettsforbund nå ser om de kan redde klubben. (Foto: Scanpix)
GLAD: Administrerende direktør Erik Langerud i FC Lyn Oslo er veldig glad for at Norges Idrettsforbund nå ser om de kan redde klubben. (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMen administrerende direktør Erik Langerud i Lyn garanterer ikke for at klubben spiller sesongen ut - selv om de får lov av forbundet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fra NIFs lovverk

«Det følger av Norges Idrettsforbunds (NIF) lov § 2-16 at ved konkurs anses
organisasjonsleddet som oppløst, og at det dermed mister sitt medlemskap i NIF.

Dette er en følge av at styret mister rådigheten over klubben og konkursboet etableres som et eget rettssubjekt. »

Norges Fotballforbund (NFF) har ikke egne bestemmelser knyttet til dette i sitt
regelverk, men bestemmelsen i NIFs lov får anvendelse også innenfor NFFs
virksomhet.

«Under enhver omstendighet er det en forutsetning for medlemskap i NFF at man
allerede er medlem i NIF. Dette innebærer at en klubb som går konkurs vil miste
sitt medlemskap i NFF. Konsekvensen av dette vil blant annet være at klubben
mister alle rettigheter i forhold til deltakelse i NFFs konkurranser».

(ABC Nyheter): Fredag kveld avslørte Norges Idrettsforbund (NIF) overfor ABC Nyheter at de jobber på spreng for å finne ut om det er noe de kan gjøre for å hjelpe den kriserammede eliteserieklubben Lyn.

Les også: Forbundet jobber for å redde lyn

- Vi jobber i disse dager med å tolke bestemmelsene rundt en konkurs som rammer et selskap med tilknytning til idretten, sier leder av lovutvalget Marit Wiig i NIF til ABC Nyheter.

Administrerende direktør Erik Langerud i FC Lyn Oslo har ikke hørt om NIFs undersøkelser før ABC Nyheter ringer ham fredag kveld.

- Vi blir veldig glade hvis det er ting NIF gjør som kan hjelpe. Det ser vi på som positivt, sier Langerud til ABC Nyheter.

Han håper at Norges Fotballforbund også undersøker sitt regelverk på tilsvarende måte, for å se om det er noen muligheter for å gi vanskeligstilte klubber en hjelpende hånd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette er upløyd mark, både for klubber og forbundene. Så det kan være greit å ta en gjennomgang av bestemmelsene. Dette kan de få bruk for til senere uansett. Om det er noe der som kan hjelpe oss, er det positivt, sier Langerud.

Wiig og NIF vil ikke avvise muligheten for at Lyn kan fullføre sesongen, selv ved en eventuell konkurs. Men Langerud vil ikke garantere for at de tar den muligheten - dersom de får den.

- Vi vil helst spille ferdig sesongen, men vi kan ikke påføre kreditorene kostnader for spill uten at de er inneforstått med det. Kassa vår er tom, og vi har ikke noe å betale noen med, sier han, før han legger til at det finnes muligheter for videre spill, selv om klubben skulle slås konkurs.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ankepunktet mot at en klubb kan fortsette etter en konkurs, ligger i NIFs regelverk, som nå gjennomgås. Der står det at en klubb som er gått konkurs anses som oppløst, og dermed ikke lenger er medlem i NIF.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er en forutsetning at klubben er medlem av NIF for å kunne være medlem i Norges Fotballforbund. Derfor har det hittil vært umulig at Lyn skal kunne spille ut sesongen ved en eventuell konkurs.

Klubben har selv satt 30. september som en endelig frist for å skaffe til veie 17 millioner kroner. Langerud sier fredag ettermiddag at det er langt igjen.

- Vi har fått inn en del, men det er svært tøft, sier Langerud, som ikke ønsker å kommentere tall.