Sensasjonelt norsk EM-gull

Sensasjonelt norsk EM-gull
Sensasjonelt norsk EM-gull
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pGunn-Rita Dahle Flesjå syklet søndag inn til EM-gull i terrengsykling maraton. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et halvt år etter at hun ble mamma, tråkket Gunn-Rita Dahle Flesjå (36) inn til et sensasjonelt EM-gull i terrengsykling maraton søndag.

I et sterkt felt ble selv OL-sølvvinner Maja Wloszczowska fra Polen satt på plass og henvist til annenplass. I tillegg satte den norske jernkvinnen løyperekord i det estiske Tartu Maraton – til tross for et lengre stopp underveis på grunn av tekniske problemer med sykkelen.

– Jeg traff perfekt med dagen, og det føltes som å fly, men også for meg er EM-gull en sensasjon. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå helt til topps etter alt som er skjedd det siste året. Tross alt har jeg bare trent halvparten av normalt i sommer, men jeg traff perfekt med dagen, sa Gunn-Rita Dahle Flesjå til NTB.

Nesten fullt

EM-gullet i maraton er hennes annet i karrieren. Det første tok hun i 2006, da tidenes beste terrengsyklist også ble verdensmester både i rundbane og maraton. Totalt har hun vunnet over 20 mesterskapsmedaljer i karrieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En bedre start på forberedelsene til kommende sesong enn et EM-gull i september, kunne hun neppe fått. Stavangerjenta har kontrakt med Merida-laget til etter OL i London om nærmere tre år, og i 2010 satser hun på å bli med nesten for fullt igjen.

– Neste sesong begynner OL-kvalifiseringen, så jeg må sanke jevnt med poeng i de fleste rittene. Men noen seiersmaskin fra mars til september blir jeg nok aldri igjen. Med et barn å ta vare på, må vi bli selektive i hvilke løp vi skal stille til start i.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen dødtid

Etter brutt OL-ritt i Beijing i fjor, graviditet og fødsel, er det blitt kun en håndfull sykkelritt i år. Men tro ikke at veteranen har vært med for mosjonens skyld. Seier i Birkebeinerrittet, NM-gull og til slutt EM-gull har hun rasket med seg på veien.

– Hvordan er det mulig?

– Vi har vært effektive, og absolutt all trening har vært av ypperste kvalitet. Noe dødtid har vi ikke tid til. Dessuten har hele familien stilt opp og hjulpet oss. Vi ville aldri klart dette uten dem, sa Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Årets amputerte sesong runder hun av med en liten mellomeuropeisk turné sammen med ektemannen Kenneth Flesjå og sønnen Bjørnar.