Thorkildsen overvant lyskeskrekken

Arkivfoto av Andreas Thorkildsen. Foto: Scanpix.
Arkivfoto av Andreas Thorkildsen. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAndreas Thorkildsen vant spyd i verdensfinalen i friidrett søndag. Hans lengste kast målte 87,75 meter. Lyskeproblemene kjente han lite til.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thorkildsen fikk opp kastet i siste omgang. Han åpnet med 78,07, fortsatte med 80,69 og fikk 83,89 i tredje omgang. Etter den omgangen lå han på 2.-plass bak finnen Tero Pitkämäki, som kastet 84,09 i tredje omgang.

Thorkildsen følte seg fram i starten og tok ingen sjanser.

– Sett ut fra lyskeproblemene siste uka ble dette en grei progresjon. Jeg følte meg mer og mer selvsikker etter som konkurransen skred fram, sa Andreas Thorkildsen til NTB.

Venter

Igjen avgjorde han en konkurranse mot slutten.

– Jeg vet veldig godt hvilken god form jeg er i. Det gjaldt bare å få det til å løsne, sa en godt fornøyd sørlending.

Mandag reiser han hjem til Norge igjen. Deretter venter det en lengre ferie. Det fortjener han etter nok en kruttsterk sesong.

I november starter han oppkjøringen til nye mål. Lyskeproblemene stresser ham ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det føltes såpass bra ut i dag at det ikke er noe som haster. Jeg venter til i november før jeg gjør noe med det, sa Thorkildsen.

– Han fikk til en solid avslutning på en fantastisk sesong. Hvis han ikke har vært nummer én har vi visst at det skyldes problemer med lysken. Når kroppen fungerer er han den klart beste spydkasteren i verden, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Godt

Verdensfinalen ble gjennomført med kun fire omganger. Årets verdensmester fra Berlin gjennomførte alle fire kastene og var best i det siste, og det tyder på at lyskeproblemene ikke var så store i Hellas som de har vært i de to siste konkurransene han har deltatt i.

– Nå skal han få en velfortjent ferie, oppsummerte sportssjefen.

– Det satt litt langt inne i dag, men han viste seg som en konkurransemann nok en gang. Jeg synes han gjorde en god konkurranse, og det siste kastet var det trøkk i. Det virket greit siden han økte for hvert kast, sa trener Åsmund Martinsen, som denne gangen så konkurransen fra stua hjemme i Norge. (©NTB)