Livsviktig Lillestrøm-seier

GLEDE: Henning Berg. Foto: Scanpix.
GLEDE: Henning Berg. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pLillestrøm ga Odd Grenland en på tygga med 3-2 i Skien og sikret seg tre viktige poeng i kampen om fornyet kontrakt i eliteserien.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vant fullt fortjent. Ingen av Odds mål burde vært godkjent. Det første var offside, og det andre var ikke straffe, sa Lillestrøm-trener Henning Berg.

Lillestrøms mestscorende i eliteserien gjennom tidene, Arild Sundgot, var svært så sentral i den innholdsrike og fartsfylte kampen. Han var involvert i samtlige LSK-mål og scoret ett av dem.

Odd-keeper Arni Gautur Arason var slepphendt inne i feltet da det var spilt 14 minutter, og han mistet ballen med to egne spillere og Sundgot rundt seg. Ballen havnet i mål. Sundgot ble først kreditert scoringen, men Odds Torjus Hansén var sist på ballen. Altså selvmål.

Godt tak

Etter 28 minutter utlignet hjemmelaget. Steffen Hagen og Magnus Lekven førte an på høyresiden, og Lekven serverte ballen til Håvard Storbæk. Storbæk skjøt på LSK-keeper Stefan Logi Magnusson, og islendingen måtte gi retur. Den havnet rett i beina på Peter Kovacs som knapt har scoret et enklere mål, hans 11. for sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem minutter før pause stusset Sundgot ballen til videre til Frode Kippe etter en corner, og midtstopperen headet enkelt i mål fra kloss hold. Lillestrøm ledet fortjent 2-1 til pause. Lillestrøm har tradisjonelt hatt et godt tak på Odd i Skien, og slik var det søndag også.

– Vi gjorde en god kamp sammenlignet med i Drammen sist, men vi satte ikke sjansene. Derfor tapte vi, mente Odds trener Dag Eilif Fagermo.

Iskaldt

Etter 73 minutter fikk Lillestrøm en fortjent straffe. Den satte Arild Sundgot iskaldt i mål. Like iskald var Morten Fevang da han reduserte for Odd på et nytt straffespark like etterpå. Dommeren mente at Peter Kovacs ble dratt ned i feltet, og dermed dømte Kjetil Sælen straffe. Kanskje litt billig.

Begge lag hadde sine muligheter også på tampen av kampen, men Lillestrøm rodde i land 3-2. Det ga tre poeng, og Lillestrøm har nå 29 poeng. Det betyr at plassen i eliteserien begynner å se sikrere ut enn på lenge.

– Vi slo Odd fordi vi har vært mindre plaget med skader enn dem. Det gjør at vi har fått spilt med de samme spillerne over tid, og det gir oss bedre samhandling enn dem, sa Henning Berg. (©NTB)