- Fikk skikkelig blåveis

VANT PÅ POENG: Cecilia Brækhus vant kampen i Danmark lørdag kveld etter å ha gått ti runder mot motstanderen. Foto: Scanpix.
VANT PÅ POENG: Cecilia Brækhus vant kampen i Danmark lørdag kveld etter å ha gått ti runder mot motstanderen. Foto: Scanpix.

<pCecilia Brækhus var hakket bedre enn utfordrer Lusia Morelli og forsvarte sine VM-titler i boksing med klar poengseier lørdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus fikk seg en skikkelig blåveis. Hun så også stjerner etter en treffer fra Lucia Morelli, men vant likevel en soleklar seier og er fortsatt mester i WBA og WBC.

Nå står den norske verdensmesteren med 13 kamper og like mange seirer, mens tysk/italienske Lucia Morelli står med ett nederlag på sine 14 kamper.

– Jeg tok en bra skalp nå og er veldig fornøyd med seieren her i Herning, men likevel er jeg litt irritert for jeg fikk ikke vist meg fram som jeg hadde ønsket og håpet, sa Cecilia Brækhus til NTB etter nok et suksessfylt tittelforsvar.

– Det er ingen tvil om at dette er den tøffeste kampen jeg har gått til nå i karrieren min, men jeg følte samtidig at jeg vant her eneste runde. Hun traff meg godt noen ganger, men jeg merket ikke at jeg fikk blåveis etter en treffer i annen runde. Jeg må likevel innrømme at jeg så stjerner etter en knallhard slagserie hun fikk inn, men da visste jeg at hun ikke ville slå meg på knockout, for hun hadde ikke mer enn det, sa Brækhus.

Hun klarte å holde Morelli på avstand på en slik måte at den tysk/italienske jenta ikke kunne få utnyttet slagkraften sin. Brækhus var litt bedre i de aller fleste rundene, men seieren var ikke så overlegen som de klare dommerstemmene kunne tyde på. At den var fortjent hersker det likevel liten tvil om.

Sliten

– Jeg har trent for mye denne siste uken, og det gjorde at jeg ikke hadde det overskuddet jeg burde hatt til denne kampen. Jeg var slitt sliten. Dessuten er jeg ikke fornøyd med guarden min. Den var rett og slett for dårlig i denne kampen. Kanskje kom det av at selvtilliten min er blitt litt for god. Jeg følte jeg verken kunne bli slått eller truffet særlig hardt, og det kan være farlig, mente Brækhus.

– I denne kampen visste jeg at jeg var bedre enn Morelli, og selv om hun også traff meg hardt noen ganger, så måtte jeg bare tenke på å bokse bra. Det klarte jeg på et vis. Jeg klarte også å slappe av litt, for jeg var aldri redd for at hun skulle slå meg ut.

Brækhus lot aldri Morelli få noen kontroll i kampen, og var så aggressiv som nødvendig i åpningen. Men hun klarte aldri å sikre seg noe avgjørende overtak mot den italienske jenta som hang godt med til siste slutt.

– Morelli bokset slik jeg trodde hun ville bokse, men jeg var overrasket over at hun holdt så godt. Hun hadde bedre kondisjon enn jeg hadde trodd, sa Brækhus til NTB.

To store blemmer

– Jeg gjorde et par virkelig store blemmer, og det viser at jeg fortsatt har en del å lære før jeg er oppe i den virkelige eliteklassen. Derfor må jeg bare fortsette å jobbe mer med meg selv. Jeg er jo ganske fersk i dette yrket fortsatt, og kampen her i Herning viste at jeg på ingen måte er utlært, innrømmet den norske verdensmesteren.

Hun hadde ikke noe overskudd, og hun klarte ikke å holde guarden på et nivå som hun burde. Det blir nok rettet på til neste kamp.

– Hva nå?

– Jeg kommer til å forsvare titlene mine, men mot hvem aner jeg ikke. Det er det Sauerland som bestemmer, og jeg bokser mot dem som kommer. Det kunne kanskje vært artig å møte Vinni Skovgaard i en omkamp. Jeg kan også godt tenke meg å bokse mot svenske Anna Ingmann, men jeg skal ikke benekte at det er noen amerikanske jenter jeg gjerne vil møte også, sa Brækhus smilende.

Hun hadde ikke med seg trener Ulli Wegner til kampen i Herning, og det var første gangen som Sauerland-bokser at hun ikke hadde ham i ringhjørnet.

– Jeg tror ikke det hadde så stor betydning at Wegner ikke var her. Det ville ikke gjort noe fra eller til med ham på plass, og jeg følte da heller aldri at jeg var på tynn is i denne kampen, sa Cecilia Brækhus.

Kampen runde for runde

VM-kampen i boksing mellom Cecilia Brækhus og Lucia Morelli lørdag. Brækhus veide inn på 66,2 kg, mens Morelli veide 64,5 kg.

1. runde:

Brækhus gikk på og traff med et par lette venstreslag i åpningen. Hun angrep hele tiden og lot ikke Morelli slippe til. Traff med en fin kombinasjon midt i runden. Mort slutten kom Morelli mer med i kampen. Hun traff med en venstre, men Brækhus’ runde.

2. runde:

Brækhus åpnet med å gå på også i denne runden. Hun traff med flere fine og sugende kroppsslag og holdt Morelli på avstand. Mot slutten kom Morelli mer og hadde også noen treffere. Jevn runde.

3. runde:

Morelli åpnet best og traff med en gang. Cecilia slo tilbake, men hadde problemer med å forsere guarden til den italienske jenta. Mange av slagene gikk i hanskene, men det gjaldt begge to. Det var litt bryting mot slutten, og Brækhus traff godt i sluttsekundene. Morellis runde.

4. runde:

Brækhus åpnet med å treffe både til kroppen og hodet. Hun holdt Morelli unna ved å danse rundt. Morelli slapp ikke til i noen særlig grad, men klarte å slå tilbake og kontre ved et par av Brækhus’ utfall. Brækhus irriterte Morelli med å pirke henne med venstrejabben sin. Brækhus’ runde.

5. runde:

Runden åpnet med lite action. De to danset rundt hverandre og forsøkte seg på utfall som det ikke ble noe av. Begge hadde sine treffere, men holdt tempoet lavt og klarte ikke å true hverandre. Tam og kjedelig runde som var helt jevn.

6. runde:

Rolig åpning, så eksploderte Brækhus og fyrte av et hardt slag som traff hanskene til Morelli. Traff også med et par venstre, samtidig som Morelli hadde mer enn nok med å forsvare seg. Brækhus prikket inn flere treffere i sluttsekundene av runden og fikk rundeseieren.

7. runde:

Brækhus prøvde et utfall, men bommet. Morelli traff, men Brækhus kontret fint og fikk roet sin italienske motstander. Brækhus traff med en fin kombinasjon midt i runden, før det ble litt infight og en treffer fra Morelli. Brækhus virket å ha god kontroll, men Morelli var farlig med hele tiden. Brækhus’ runde.

8. runde:

Morelli traff til kroppen, Brækhus kontret tilbake. Cecilia traff med en fin høyre som hun slo gjennom guarden til Morelli. Morelli traff med venstre, men Brækhus danset fint unna de fleste utfallene. Brækhus traff til kropp og hode mot slutten av runden og vant også denne runden.

9. runde:

Morelli gikk på, mens Brækhus danset elegant unna og kontret når muligheten bød seg. Morelli fikk inn en venstre, men måtte også ta et par i retur. Brækhus traff med en fin høyre og fikk trampeklapp. Hun hadde kontrollen. Brækhus’ runde, selv om Morelli var bra med i kampen.

10. runde:

Brækhus traff med både venstre og høyre i åpningssekundene. Morelli fikk også inn en treffer, men klarte ikke å ryste eller true Brækhus som slo rutinert tilbake. Litt infight og dytting før de to byttet slag uten å treffe særlig hardt. Brækhus lot ikke Morelli slippe skikkelig innpå seg, men avslutningsrunden ble jevn.

Cecilia Brækhus forsvarte WBA- og WBC-mesterbeltene sine i weltervekt med dommerstemmene 98-92, 99-92 og 97-93. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus