Meny

- Fikk skikkelig blåveis

VANT PÅ POENG: Cecilia Brækhus vant kampen i Danmark lørdag kveld etter å ha gått ti runder mot motstanderen. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus var hakket bedre enn utfordrer Lusia Morelli og forsvarte sine VM-titler i boksing med klar poengseier lørdag.

Cecilia Brækhus fikk seg en skikkelig blåveis. Hun så også stjerner etter en treffer fra Lucia Morelli, men vant likevel en soleklar seier og er fortsatt mester i WBA og WBC.

Nå står den norske verdensmesteren med 13 kamper og like mange seirer, mens tysk/italienske Lucia Morelli står med ett nederlag på sine 14 kamper.

– Jeg tok en bra skalp nå og er veldig fornøyd med seieren her i Herning, men likevel er jeg litt irritert for jeg fikk ikke vist meg fram som jeg hadde ønsket og håpet, sa Cecilia Brækhus til NTB etter nok et suksessfylt tittelforsvar.

– Det er ingen tvil om at dette er den tøffeste kampen jeg har gått til nå i karrieren min, men jeg følte samtidig at jeg vant her eneste runde. Hun traff meg godt noen ganger, men jeg merket ikke at jeg fikk blåveis etter en treffer i annen runde. Jeg må likevel innrømme at jeg så stjerner etter en knallhard slagserie hun fikk inn, men da visste jeg at hun ikke ville slå meg på knockout, for hun hadde ikke mer enn det, sa Brækhus.

Hun klarte å holde Morelli på avstand på en slik måte at den tysk/italienske jenta ikke kunne få utnyttet slagkraften sin. Brækhus var litt bedre i de aller fleste rundene, men seieren var ikke så overlegen som de klare dommerstemmene kunne tyde på. At den var fortjent hersker det likevel liten tvil om.

Sliten

– Jeg har trent for mye denne siste uken, og det gjorde at jeg ikke hadde det overskuddet jeg burde hatt til denne kampen. Jeg var slitt sliten. Dessuten er jeg ikke fornøyd med guarden min. Den var rett og slett for dårlig i denne kampen. Kanskje kom det av at selvtilliten min er blitt litt for god. Jeg følte jeg verken kunne bli slått eller truffet særlig hardt, og det kan være farlig, mente Brækhus.

– I denne kampen visste jeg at jeg var bedre enn Morelli, og selv om hun også traff meg hardt noen ganger, så måtte jeg bare tenke på å bokse bra. Det klarte jeg på et vis. Jeg klarte også å slappe av litt, for jeg var aldri redd for at hun skulle slå meg ut.

Brækhus lot aldri Morelli få noen kontroll i kampen, og var så aggressiv som nødvendig i åpningen. Men hun klarte aldri å sikre seg noe avgjørende overtak mot den italienske jenta som hang godt med til siste slutt.

– Morelli bokset slik jeg trodde hun ville bokse, men jeg var overrasket over at hun holdt så godt. Hun hadde bedre kondisjon enn jeg hadde trodd, sa Brækhus til NTB.

To store blemmer

– Jeg gjorde et par virkelig store blemmer, og det viser at jeg fortsatt har en del å lære før jeg er oppe i den virkelige eliteklassen. Derfor må jeg bare fortsette å jobbe mer med meg selv. Jeg er jo ganske fersk i dette yrket fortsatt, og kampen her i Herning viste at jeg på ingen måte er utlært, innrømmet den norske verdensmesteren.

Hun hadde ikke noe overskudd, og hun klarte ikke å holde guarden på et nivå som hun burde. Det blir nok rettet på til neste kamp.

– Hva nå?

– Jeg kommer til å forsvare titlene mine, men mot hvem aner jeg ikke. Det er det Sauerland som bestemmer, og jeg bokser mot dem som kommer. Det kunne kanskje vært artig å møte Vinni Skovgaard i en omkamp. Jeg kan også godt tenke meg å bokse mot svenske Anna Ingmann, men jeg skal ikke benekte at det er noen amerikanske jenter jeg gjerne vil møte også, sa Brækhus smilende.

Hun hadde ikke med seg trener Ulli Wegner til kampen i Herning, og det var første gangen som Sauerland-bokser at hun ikke hadde ham i ringhjørnet.

– Jeg tror ikke det hadde så stor betydning at Wegner ikke var her. Det ville ikke gjort noe fra eller til med ham på plass, og jeg følte da heller aldri at jeg var på tynn is i denne kampen, sa Cecilia Brækhus.

Kampen runde for runde

VM-kampen i boksing mellom Cecilia Brækhus og Lucia Morelli lørdag. Brækhus veide inn på 66,2 kg, mens Morelli veide 64,5 kg.

1. runde:

Brækhus gikk på og traff med et par lette venstreslag i åpningen. Hun angrep hele tiden og lot ikke Morelli slippe til. Traff med en fin kombinasjon midt i runden. Mort slutten kom Morelli mer med i kampen. Hun traff med en venstre, men Brækhus’ runde.

2. runde:

Brækhus åpnet med å gå på også i denne runden. Hun traff med flere fine og sugende kroppsslag og holdt Morelli på avstand. Mot slutten kom Morelli mer og hadde også noen treffere. Jevn runde.

3. runde:

Morelli åpnet best og traff med en gang. Cecilia slo tilbake, men hadde problemer med å forsere guarden til den italienske jenta. Mange av slagene gikk i hanskene, men det gjaldt begge to. Det var litt bryting mot slutten, og Brækhus traff godt i sluttsekundene. Morellis runde.

4. runde:

Brækhus åpnet med å treffe både til kroppen og hodet. Hun holdt Morelli unna ved å danse rundt. Morelli slapp ikke til i noen særlig grad, men klarte å slå tilbake og kontre ved et par av Brækhus’ utfall. Brækhus irriterte Morelli med å pirke henne med venstrejabben sin. Brækhus’ runde.

5. runde:

Runden åpnet med lite action. De to danset rundt hverandre og forsøkte seg på utfall som det ikke ble noe av. Begge hadde sine treffere, men holdt tempoet lavt og klarte ikke å true hverandre. Tam og kjedelig runde som var helt jevn.

6. runde:

Rolig åpning, så eksploderte Brækhus og fyrte av et hardt slag som traff hanskene til Morelli. Traff også med et par venstre, samtidig som Morelli hadde mer enn nok med å forsvare seg. Brækhus prikket inn flere treffere i sluttsekundene av runden og fikk rundeseieren.

7. runde:

Brækhus prøvde et utfall, men bommet. Morelli traff, men Brækhus kontret fint og fikk roet sin italienske motstander. Brækhus traff med en fin kombinasjon midt i runden, før det ble litt infight og en treffer fra Morelli. Brækhus virket å ha god kontroll, men Morelli var farlig med hele tiden. Brækhus’ runde.

8. runde:

Morelli traff til kroppen, Brækhus kontret tilbake. Cecilia traff med en fin høyre som hun slo gjennom guarden til Morelli. Morelli traff med venstre, men Brækhus danset fint unna de fleste utfallene. Brækhus traff til kropp og hode mot slutten av runden og vant også denne runden.

9. runde:

Morelli gikk på, mens Brækhus danset elegant unna og kontret når muligheten bød seg. Morelli fikk inn en venstre, men måtte også ta et par i retur. Brækhus traff med en fin høyre og fikk trampeklapp. Hun hadde kontrollen. Brækhus’ runde, selv om Morelli var bra med i kampen.

10. runde:

Brækhus traff med både venstre og høyre i åpningssekundene. Morelli fikk også inn en treffer, men klarte ikke å ryste eller true Brækhus som slo rutinert tilbake. Litt infight og dytting før de to byttet slag uten å treffe særlig hardt. Brækhus lot ikke Morelli slippe skikkelig innpå seg, men avslutningsrunden ble jevn.

Cecilia Brækhus forsvarte WBA- og WBC-mesterbeltene sine i weltervekt med dommerstemmene 98-92, 99-92 og 97-93. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:55 Lindmo måtte endre programmet14:45 Ny elbil fra Audi – her er første smakebit14:45 Rema vokser kraftig i Danmark14:36 Kristoffersen trener på egen hånd ut sesongen13:48 Indonesia søker OL i 203213:44 Tredobling av utstedelse av nødpass på Oslo lufthavn13:04 Nedgangen i anmeldte lovbrudd flater ut13:03 Laveste britiske ledighet på 44 år12:59 Over 40 i forsvaret sier de har blitt voldtatt det siste året12:47 Bernie Sanders vil forsøke seg på nytt presidentvalg12:42 Spiser vi opp de store dyrene i verden?12:24 Moteskaperen Karl Lagerfeld (85) er død12:18 Innfører nye utslippskrav for busser og lastebiler11:55 Nytt «kart» over universet viser 300.000 flere galakser11:43 Nordkoreansk eksdiplomat: Kim ønsker ikke atomnedrustning11:21 Påskevær skaper hodebry for VM-smørerne11:06 Thoresen forventer snarlig avklaring om landslagsjobben10:44 Tyrkia utsteder nye arrestordre på 300 personer10:42 Europas største bank styrker resultatet10:28 Kristoffer sitt portrett gjekk viralt – no vert det utstilling10:10 Ektepar mistet livet i helikopterulykken09:59 Fra bu til buss09:30 Pollensesongen starter to uker tidligere enn vanlig09:27 Dansk Folkeparti vil innføre grensekontroll mot Sverige09:26 Japansk bilgigant legger ned fabrikk i England09:25 Myndighetene i Haiti nekter å ha rekruttert leiesoldater09:23 Regjeringen lukker døra for selvbestemt tvillingabort08:41 Wengs trøst – slipper VM-presset08:20 Giske-kandidatur splitter Trøndelag Ap07:42 Iran og Kina forsøker å bevare atomavtalen07:31 – Jeg har blitt stadig mer ukomfortabel med å bruke 1,90 dollar dagen som fattigdomsgrense07:31 Matbutikk knivranet i Oslo – gjerningsperson på frifot07:24 Sykehuset i Tromsø avlyste over 1.800 operasjoner i fjor07:09 Sure fjerdeplasser til Skarstein og Olsrud i para-VM07:04 16 delstater mener Trump bryter loven med unntakstilstand06:53 Barca vil lege såret fra i fjor06:41 Equinor med miljøplan for oljeboring utenfor Australia06:38 Falla tviler på flere drømme-VM06:25 Vinterferien er den nye påskeferien06:12 LO-sjefen vil at ansatte skal få ta en del av overskuddskaka06:03 Maduro vil arrangere konsert og matutdeling05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:45 Boligbrann i Hedmark slukket05:30 Kinas visestatsminister til Washington05:01 Aktor ber om flere års fengsel for nettovergrepstiltalt04:53 Weinsteins rettssak utsatt04:49 Tidligere Trump-rådgiver beklager instagrambilde04:06 To politimenn drept i eksplosjon i Kairo03:59 Oslo-byråd vil stramme inn tilskuddene til private barnehager03:39 CNN: Rosenstein går av i midten av mars02:51 Pelsdyrstopp kan føre til kraftig fall i eksport fra jordbruket02:34 Huawei-grunnlegger: USA kan ikke knuse oss02:21 StormGeo blir det største værselskapet i Latin-Amerika02:03 Tredobling i antall snøskred på norske veier01:30 Trump ber militæret i Venezuela støtte opposisjonen01:09 NATO bekymret over Forsvarets kapasitet00:57 Norsk kvinne skadd i Spania – hentet med helikopter00:56 Person skal ha skutt med gasspistol mot folk i Oslo00:47 Høy sigarføring for cubansk tobakksfirma00:45 To VM-gull på to dager for Vilde Nilsen00:24 Politiet må sette straffesaker på vent som følge av forsvinningssaken23:48 Wara vil straffeforfølge norske IS-krigere22:28 United nedkjempet Chelsea, Wolves neste for Solskjær i FA-cupen22:05 Gjensidige Bank sletter gjelden til norsk svindeloffer22:04 Tusenvis evakuert etter funn av bombe fra annen verdenskrig21:50 Ap-veteran Ragnar Christiansen er død19:54 Trond Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap18:55 Trump står overfor en krise som han selv har skapt18:42 EU om Trumps IS-krav: Lettere sagt enn gjort18:10 Politiet etterforsker drap på norsk statsborger på Sri Lanka18:08 Stanset for å hjelpe – fikk egen bil stjålet18:07 Klart for ny runde med stjernedryss over nordiske restaurant17:10 Mann funnet død i sjøen ved Egersund16:35 Matros fra ikonisk fotografi er død15:40 Saudi-Arabias kronprins avviser United-oppkjøp15:39 SOHR: 13 personer drept i bombeangrep i Syria15:16 Heimebane øker i andre omgang - en halv million så sesongpremieren15:16 Nei, dette fritar ikke gårdeieren fra ansvar15:16 Nyfødt turisme i klassisk diktatur14:54 Olav Thon vant søksmål mot restaurant på Hamar14:47 SVT tok avstand fra Åkesson-uttalelse – felt av klageorgan14:31 Svensk aktivist dømt for å hindre deportasjon14:14 Blokkerer innbetalinger til angivelig IQ-test-svindel13:59 Postbud døde i ulykke under levering av post13:41 Kristoffersen-konflikten påvirket lagkameratene foran VM13:33 Spår valgkollaps for Europas sosialdemokrater13:18 Molde leier ut Chukwu til kinesisk klubb13:14 Rullestolbrukere kan få sette opp farten13:04 Borgerrettigheter under «harde angrep» over hele kloden12:46 Regjeringen: Ikke aktuelt med flyktning-stopp i Oslo12:45 Søker i sjøen etter savnet mann i Egersund12:30 Da langrennsløperne smurte selv12:30 God glid koster minst ti millioner12:13 Polen trekker seg fra toppmøte i Israel11:47 Nytt anslag: Over halvparten av Norges olje- og gassressurser gjenstår11:47 Gladmelding for Nilsson: – Det går mot VM-start11:46 Sju Labour-politikere forlater partiet11:08 26 år gammel kvinne omkom i jordskredet i Orkdal10:51 Anthony Weiner løslatt fra fengsel
Siste nytt
14:55KulturLindmo måtte endre programmet14:45MotorNy elbil fra Audi – her er første smakebit14:45PengerRema vokser kraftig i Danmark14:36SportKristoffersen trener på egen hånd ut sesongen13:48SportIndonesia søker OL i 203213:44ReiseTredobling av utstedelse av nødpass på Oslo lufthavn13:04NorgeNedgangen i anmeldte lovbrudd flater ut13:03PengerLaveste britiske ledighet på 44 år12:59NorgeOver 40 i forsvaret sier de har blitt voldtatt det siste året12:47PolitikkBernie Sanders vil forsøke seg på nytt presidentvalg12:42VerdenSpiser vi opp de store dyrene i verden?12:24KulturMoteskaperen Karl Lagerfeld (85) er død12:18VerdenInnfører nye utslippskrav for busser og lastebiler11:55VerdenNytt «kart» over universet viser 300.000 flere galakser11:43VerdenNordkoreansk eksdiplomat: Kim ønsker ikke atomnedrustning11:21SportPåskevær skaper hodebry for VM-smørerne11:06SportThoresen forventer snarlig avklaring om landslagsjobben10:44VerdenTyrkia utsteder nye arrestordre på 300 personer10:42PengerEuropas største bank styrker resultatet10:28KulturKristoffer sitt portrett gjekk viralt – no vert det utstilling10:10NorgeEktepar mistet livet i helikopterulykken09:59SportFra bu til buss09:30Helse og livsstilPollensesongen starter to uker tidligere enn vanlig09:27VerdenDansk Folkeparti vil innføre grensekontroll mot Sverige09:26MotorJapansk bilgigant legger ned fabrikk i England09:25VerdenMyndighetene i Haiti nekter å ha rekruttert leiesoldater09:23Helse og livsstilRegjeringen lukker døra for selvbestemt tvillingabort08:41SportWengs trøst – slipper VM-presset08:20PolitikkGiske-kandidatur splitter Trøndelag Ap07:42VerdenIran og Kina forsøker å bevare atomavtalen07:31Norge– Jeg har blitt stadig mer ukomfortabel med å bruke 1,90 dollar dagen som fattigdomsgrense07:31NorgeMatbutikk knivranet i Oslo – gjerningsperson på frifot07:24NorgeSykehuset i Tromsø avlyste over 1.800 operasjoner i fjor07:09SportSure fjerdeplasser til Skarstein og Olsrud i para-VM07:04Verden16 delstater mener Trump bryter loven med unntakstilstand06:53SportBarca vil lege såret fra i fjor06:41VerdenEquinor med miljøplan for oljeboring utenfor Australia06:38SportFalla tviler på flere drømme-VM06:25ReiseVinterferien er den nye påskeferien06:12NorgeLO-sjefen vil at ansatte skal få ta en del av overskuddskaka06:03VerdenMaduro vil arrangere konsert og matutdeling05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:45NorgeBoligbrann i Hedmark slukket05:30VerdenKinas visestatsminister til Washington05:01NorgeAktor ber om flere års fengsel for nettovergrepstiltalt04:53VerdenWeinsteins rettssak utsatt04:49VerdenTidligere Trump-rådgiver beklager instagrambilde04:06VerdenTo politimenn drept i eksplosjon i Kairo03:59NorgeOslo-byråd vil stramme inn tilskuddene til private barnehager03:39VerdenCNN: Rosenstein går av i midten av mars02:51NorgePelsdyrstopp kan føre til kraftig fall i eksport fra jordbruket02:34VerdenHuawei-grunnlegger: USA kan ikke knuse oss02:21NorgeStormGeo blir det største værselskapet i Latin-Amerika02:03NorgeTredobling i antall snøskred på norske veier01:30VerdenTrump ber militæret i Venezuela støtte opposisjonen01:09NorgeNATO bekymret over Forsvarets kapasitet00:57VerdenNorsk kvinne skadd i Spania – hentet med helikopter00:56NorgePerson skal ha skutt med gasspistol mot folk i Oslo00:47VerdenHøy sigarføring for cubansk tobakksfirma00:45SportTo VM-gull på to dager for Vilde Nilsen00:24NorgePolitiet må sette straffesaker på vent som følge av forsvinningssaken23:48NorgeWara vil straffeforfølge norske IS-krigere22:28SportUnited nedkjempet Chelsea, Wolves neste for Solskjær i FA-cupen22:05PengerGjensidige Bank sletter gjelden til norsk svindeloffer22:04VerdenTusenvis evakuert etter funn av bombe fra annen verdenskrig21:50PolitikkAp-veteran Ragnar Christiansen er død19:54PolitikkTrond Giske vil bli nestleder i Trøndelag Ap18:55StemmerTrump står overfor en krise som han selv har skapt18:42VerdenEU om Trumps IS-krav: Lettere sagt enn gjort18:10VerdenPolitiet etterforsker drap på norsk statsborger på Sri Lanka18:08NorgeStanset for å hjelpe – fikk egen bil stjålet18:07NorgeKlart for ny runde med stjernedryss over nordiske restaurant17:10NorgeMann funnet død i sjøen ved Egersund16:35VerdenMatros fra ikonisk fotografi er død15:40SportSaudi-Arabias kronprins avviser United-oppkjøp15:39VerdenSOHR: 13 personer drept i bombeangrep i Syria15:16KulturHeimebane øker i andre omgang - en halv million så sesongpremieren15:16NorgeNei, dette fritar ikke gårdeieren fra ansvar15:16ReiseNyfødt turisme i klassisk diktatur14:54PengerOlav Thon vant søksmål mot restaurant på Hamar14:47PolitikkSVT tok avstand fra Åkesson-uttalelse – felt av klageorgan14:31VerdenSvensk aktivist dømt for å hindre deportasjon14:14PengerBlokkerer innbetalinger til angivelig IQ-test-svindel13:59NorgePostbud døde i ulykke under levering av post13:41SportKristoffersen-konflikten påvirket lagkameratene foran VM13:33PolitikkSpår valgkollaps for Europas sosialdemokrater13:18SportMolde leier ut Chukwu til kinesisk klubb13:14NorgeRullestolbrukere kan få sette opp farten13:04VerdenBorgerrettigheter under «harde angrep» over hele kloden12:46PolitikkRegjeringen: Ikke aktuelt med flyktning-stopp i Oslo12:45NorgeSøker i sjøen etter savnet mann i Egersund12:30SportDa langrennsløperne smurte selv12:30SportGod glid koster minst ti millioner12:13VerdenPolen trekker seg fra toppmøte i Israel11:47PengerNytt anslag: Over halvparten av Norges olje- og gassressurser gjenstår11:47SportGladmelding for Nilsson: – Det går mot VM-start11:46PolitikkSju Labour-politikere forlater partiet11:08Norge26 år gammel kvinne omkom i jordskredet i Orkdal10:51PolitikkAnthony Weiner løslatt fra fengsel
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus