Klare for Sky

<p><strong>FREMTIDENS KONGE?:</strong> Edvald Boasson Hagen har skrevet under for det britiske sykkellaget Team Sky. Med seg på laget får han nordmennene Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug. (Foto: Scanpix). </p>
FREMTIDENS KONGE?: Edvald Boasson Hagen har skrevet under for det britiske sykkellaget Team Sky. Med seg på laget får han nordmennene Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug. (Foto: Scanpix).

<pBoasson signerte for tre år, Arvesen og Norhaug foreløpig med i to.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Team Sky

Kurt Asle Arvesen (Norge)
Edvald Boasson Hagen (Norge)
Lars Petter Nordhaug (Norge)
Thomas Lövkvist (Sverige)
Simon Gerrans (Australia)
Juan Antonio Flecha (Spania)
Kjell Carlström (Finland)
John Lee Augustyn (Sør-Afrika)
Greg Hendersen (New Zealand)
Morris Possoni (Italia).

Onsdag ble det klart at britene Geriant Thomas, Steve Cummings, Chris Froome, Ian Stannard, Russel Downing og Petter Kennaugh skal kjøre for det nye laget.

Inntil ti nye ryttere vil skrive kontrakt med det nye laget i nær fremtid.

Kilde: NTB

Høvik (NTB): Syklistene Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug er klare for det nyetablerte profflaget Team Sky.

Annetårsproffen Boasson Hagen har hatt stor suksess denne sesongen, og høydepunktene var etappeseieren i Giro d’Italia og klassikertriumfen i Gent – Wevelgem. Han kommer fra Columbia-HTC og har signert en treårskontrakt med Sky.

– Jeg har hatt to fine år i Columbia med en bra sportsdirektør og gode ryttere. Men jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, og jeg fikk mulighet til å snakke med Scott Sunderland (teamsjef) og Sky. Det hørtes interessant og spennende ut, og jeg ser veldig fram til det, sa Boasson Hagen.

Boasson Hagen er for tiden rangert som verdens tredje beste syklist, kun spanske Alberto Contador (Astana) og Andy Schleck (Saxo Bank) ligger foran ham på lista.

Kurt Asle Arvesen, som har syklet for Saxo Bank de siste seks årene, er også klar for det britiske laget. Han skal sykle for Team Sky i to år. Han sykler for tiden Vuelta a Espana og skal konkurrere for Saxo Bank ut sesongen.

– At Team Sky ønsker min kompetanse og samtidig ønsker å satse på meg nå som jeg nærmer meg slutten av karrieren, er utrolig hyggelig og ikke minst spennende. I tillegg gleder jeg meg til å kjøre med flere norske på laget, sier Arvesen på sin hjemmeside.

Nordhaug hentes fra det norske Joker Bianchi-laget. Han vant nylig siste etappe i Tour of Ireland og gikk også til topps på en etappe i Tour de Normandie i mars. Han har skrevet under en toårskontrakt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus