Voldsbildene kan utestenge dem for alltid

Voldsbildene kan utestenge dem for alltid
Voldsbildene kan utestenge dem for alltid

<pBritisk politi tar i bruk fotobeviser for å finne gjerningsmennene bak fotballbråket i London tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballtilhengere i England er rystet over voldsscenene som utspant seg i gatene rundt og inne på Upton Park under ligacup-kampen mellom West Ham og Millwall tirsdag kveld.

Flere hundre personer var involvert i sammenstøtene som startet i timene før kampstart like utenfor stadion, da de rivaliserende supporterne skal ha kastet mursteiner og flasker mot hverandre.

Ifølge BBC ble en mann knivstukket i brystet før kampen, mens en annen skal ha fått en dartpil i hodet.

Begge klubbene har fordømt handlingene, og mener de gjorde sitt ytterst for å forhindre voldsepisodene.

Utestenges på livstid

Så langt har politiet arrestert 13 personer som deltok i slagsmålene.

Nå vil britisk politi, klubbene, og fotballforbundet gå gjennom alt som finnes av bilder og video fra bråket. Målet er å identifisere og utestenge gjerningsmennene fra framtidige kamper på livstid.

- Jeg støtter fullt ut fotballforbundets initiativ for at personer som blir identifisert som involverte i volden blir utestengt på livstid. Vi har gjort store framskritt de siste 20 åra i kampen mot fotballvolden og vil ikke tolerere en utvikling som går mot det mørke 70- og 80-tallet da dette forpestet sporten, sier idrettsminister Gerry Sutcliffe ifølge Press Association.

«Vi skal handle så raskt som mulig, og de ansvarlige vil bli utestengt på livstid. Vi vil bruke videobevis, billedmateriale og vitnebeskrivelser for å identifisere dem, og vi vil samarbeide med politiet og fotballforbundet,» står det i en uttalelse på West Hams hjemmeside.

Også Millwall har fordømt handlingene på sine hjemmesider.

Trenerne rystet

West Ham-manager Gianfranco Zola er både lei seg og rystet over volden som utspant seg i Øst-London tirsdag kveld.

- Jeg har spilt sju år i England og har aldri sett noe liknende. Dette er definitivt ikke bra for fotballen, jeg er sjokkert. Jeg visste at dette er en kamp som betyr mye for de to supportergruppene, men jeg hadde ikke forestilt meg noe som dette, sier Zola til BBC.

Millwall-manager Kenny Jackett mener West Ham-supportene alene har skylden for urolighetene som utspant seg inne på stadion.

- Jeg fryktet ikke for min egen sikkerhet. Det var ingen Millwall-supportere på banen, de holdt seg der de skulle, sier Jackett.

Personvernpolicy