Var «testosteronbombe»

Var «testosteronbombe»
Var «testosteronbombe»

<pFlere mente gullvinneren på 800 meter under friidretts-VM, Caster Semenya, var «mer mann enn kvinne». Ifølge engelske medier avga hun før mesterskapet prøver med testosteronverdier tre ganger høyere enn normalt for en kvinne.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter) Da Caster Semenya gikk over målstreken som vinner av kvinnenes 800-meter under det nylig avsluttede friidretts-VM, ble hun av mange beskyldt for å være «mer mann enn kvinne».

Av de som ytret seg kritisk var NRKs ekspertkommenator Steinar Hoen.

Hoen ble kraftig kritisert for å ha kommet med bemerkninger om at hun var «- veldig, veldig mannlig».

I dag skriver engelske The Telegraph at tester gjort før mesterskapet viste unormalt høye testosteronverdier for den 18-år gamle Caster Semenya.

Ifølge avisen avdekket testene, som ble utført i hjemlandet Sør-Afrika, verdier opp mot tre ganger så mye sett i forhold til en «normal» kvinne.

Telegraph skriver videre at hovedtreneren for det sør-afrikanske laget er den meget omstridte treneren doktor Ekkart Arbeit.

Arbeit var tilknyttet det tidligere Øst-Tyskland og dets friidrettslandslag. Arbeit ble beskyldt av en tidligere kvinnelig øst-tysk utøver for å ha gitt henne så mye anabole steroider at hun til slutt måtte gjennomgå en kjønnsskifteoperasjon og leve resten av livet som mann.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har meddelt at de har foretatt en omfattende kjønnstest av Semenya. Svaret på disse prøvene er ennå ikke kjent.

Personvernpolicy