Alle 100-meterfinalistene var dopingfrie

KOMPISER: Verdensrekordholder Usain Bolt til venstre og Daniel Bailey under kvalifiseringen til 100-metersfinalen i VM i Berlin. Foto: Scanpix.

<pAlle finalistene i 100-meteren for menn var dopingfrie. Det slo Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) fast i en uttalelse onsdag formiddag.</p

Et døgn tidligere begynte det å oppstå rykter om at det var funnet en positiv prøve etter 100-meterfinalen. Det var først og fremst tabloidavisen Berliner Kurier som skrev om disse ryktene. Svenske Aftonbladet brakte dem et skritt videre og navnga Daniel Bailey som den skyldige.

Bailey er treningskamerat av Usain Bolt. Han løp inn til fjerdeplassen med 9,93 sekunder i søndagens finale.

Nå slår IAAF fast at verken Bailey eller noen av de andre finalistene i det historiske løpet var dopet.

Bolt vant med utrolige 9,58 og satte verdensrekord. Sølvet gikk til amerikaneren Tyson Gay som fikk 9,71. Det er bare blitt løpt raskere på 100-meteren to ganger tidligere. Det var i søndagens finale og i OL i Beijing i fjor da Bolt løp på 9,69 sekunder.

Bronsen i VM-finalen gikk til Asafa Powell med 9,85.

Også norske Jaysuma Saidy Ndure var med på 100-meteren, men han ble slått ut i semifinalen. Han løp sammen med Daniel Bailey i lørdagens innledningsheat. Da slo Bailey nordmannen med ni hundredeler. (©NTB)