Mesterligaen i sikte

PÅ VEI: Arsenals spillere jubler for seier mot Celtic i Glasgow med 2-0. Nå er det engelske formlaget på god vei mot Mesterligaen. (Foto: Scanpix).

<pArsenal har så godt som sikret billett til mesterligaens gruppespill. I «slaget om Storbritannia» tok det engelske laget en sterk 2-0-seier borte mot Celtic tirsdag.</p

Glasgow (NTB): Returoppgjøret i London bør bli en formalitet. Bortebane er langt fra Celtics sterkeste side. Bortsett fra 2-0-seieren over Dinamo Moskva i forrige kvalifiseringsrunde, står Celtic uten borteseier i Europa på 22 kamper.

Da er det ikke godt nok å tape 0-2 hjemme for Arsenal. Gjestene fra England viste ikke fram storspillet før pause, men fikk likevel med seg en ettmålsledelse til hvilen.

Robin van Persie viste klasse med et hælsparkforsøk etter et frispark like før hvilen, og ballen gikk i mål via William Gallas. Da hadde Celtic styrt det meste av spillet.

I annen omgang ble vondt verre for Celtic, og særlig for Gary Caldwell. Skotten, som ble utvist i landskampen mot Norge forrige uke, var uheldig og satte ballen i eget nett.

Da ble også stemningen på Celtic Park langt dårligere med en gang. Den skotske storklubben må antakeligvis nøye seg med europaligaen i år.

I de andre kvalifiseringskampene tirsdag viste Olympiakos klasse. Med 2-0-seier borte mot Sheriff Tiraspol er mesterligaplassen langt på vei sikret.

Det er den for Stuttgart også, som vant 2-0 borte mot Timisoara.

Også Fiorentina-spillerne kjempet knallhardt for å få med seg en borteseier. Men en utvist Sporting Lisboa-spiller til tross, klarte gjestene fra Italia «bare» å få med seg 2-2 fra bortekampen. Det gir likevel et godt utgangspunkt. (©NTB)