Meny

– Thorkildsen er i rute

Andreas Thorkildsen i aksjon under spydkast i Super Grand Prix-stevnet i Stockholm. Foto: Patrick Sörquist / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overlegent best i Stockholm.

Andreas Thorkildsen var overlegent best under spydkonkurransen i Super Grand Prix-stevnet i Stockholm fredag. Han vant med et bestekast på 86,85 meter.

Thorkildsen ledet fra første kast (85,43) og seieren var aldri truet. I det nest siste kastet avgjorde han konkurransen da han kastet 86,85 meter. Det sikret nok en utklassingsseier for Thorkildsen.

– Det var en overbevisende seier for Andreas. Han sto for konkurransen seks lengste kast og var ganske overlegen i dag, sa Thorkildsens spydtrener Åsmund Martinsen til NTB.

Oleksandr Pijatnytsija fra Ukraina tok annenplassen med et kast på 79,15 meter. Latviske Eriks Rags ble treer med 78,67. Thorkildsens serie var imponerende.

Samtlige kast hadde holdt til seier. Alle var over 80 meter: 85,43, 84,47, 81,99, 84,54, 86,85, 85,65. Thorkildsen viser dermed god form fram mot VM i Berlin.

– Andreas er i rute til VM og det ser meget bra ut. Det gleder meg at han har funnet tilbake til stabiliteten og kaster jevnt gode kast, opplyser Martinsen.

Thorkildsens siste konkurranse før friidretts-VM er søndagens NM. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus